Orhideea, floarea numită şi elixirul iubirii!

Florile sunt, cu siguranţă, cel mai frumos lucru lăsat pe pământ. Ele ne aduc un zâmbet pe faţă când ne sunt dăruite de persoana iubită, sunt un simbol al purităţii în cazul unui botez şi o dovadă a efemerităţii vieţii în faţa morţii. Dintre toate florile orhideea are o însemnătate aparte, despre ea existând numeroase credinţe populare, care mai sunt şi astăzi prezente.
  • Publicat:
Orhideea, floarea numită şi elixirul iubirii!

Florile sunt, cu siguranţă, cel mai frumos lucru lăsat pe pământ.

Ele ne aduc un zâmbet pe faţă când ne sunt dăruite de persoana iubită, sunt un simbol al purităţii în cazul unui botez şi o dovadă  a efemerităţii vieţii în faţa morţii.

Dintre toate florile orhideea are o însemnătate aparte, despre ea existând numeroase credinţe populare, care mai sunt şi astăzi prezente.

Folosită în special ca plantă ornamentală, această floare delicată, graţioasă şi exotică a fost şi este încă un simbol al dragostei, luxului, frumuseţii şi puterii.

În Grecia antică, orhideea era frecvent asociată cu un stimulent al libidoului, iar femeile credeau că dacă partenerii lor mănâncă flori de orhidee în timpul sarcinii, s-ar fi născut un băiat, iar dacă viitoarea mamă ar fi servit mici petale de orhidee, nou-născutul va fi o fetiţă.

Tot în vremurile demult apuse, orhideea era considerată un ingredient magic în elixirele preparate de vrăjitori, cerute de către femei care tânjeau spre tinereţe veşnică şi iubirea eternă a bărbatului dorit.

Şi pictorii foloseau des orhideea ca simbol erotic în picturile ce prezentau siluete feminine. Un exemplu în acest sens este pictura francezului Edouard Manet, în care este prezentă o prostituată cu o orhidee în păr.

În epoca victoriană, orhideea simboliza luxul, prestigiul şi înalta clasă, pentru că nu era o plantă des întâlnită şi doar cei avuţi puteau să deţină o astfel de floare senzuală.

În zilele noastre, orhideea este o floare dăruită în diverse ocazii, unică prin parfumul ei dulce şi senzual, coloritul divers şi delicat, dar şi prin simetria sa perfectă.

Orhideea mai este numită şi floarea iubirii, motivul fiind acela că nu este pretenţioasă  şi poate înflori oriunde, în orice condiţii climatice.
Orhideea poate constitui un cadou ideal, potrivit oricărei ocazii, fie că vorbim de o aniversare, un botez sau o nuntă. Însă cel mai adesea este dăruită femeii iubite, livrând un mesaj de iubire durabilă, afecţiune necondiţionată, armonie şi perfecţiune spirituală.

De asemenea, orhideele sunt perfecte şi pentru buchetul miresei.

Această floare poate fi dăruită atât sub formă de aranjament, împreună cu alte flori, cât şi în buchet sau la ghiveci.

Culoarea florilor de orhidee poate avea diverse simboluri. 

Culoarea roşie înseamnă veselie, pasiune şi dragoste
Rozul simbolizează romantismul, dragostea şi prietenia
Vişiniul este asociat cu spiritul de lider şi curajul
Portocaliul reprezintă entuziasmul, fericirea, inteligenşa şi energia
Verdele este un simbol al dezvoltării, stabilităţii, armoniei şi fertilităţii


Albastrul
 aduce un mesaj de încredere, înţelepciune, loialitate, credinţă, adevăr, linişte interioară şi calm
Movul este asociat cu înţelepciunea, demnitatea, independenţa, creativitatea, misterul şi magia
Albul înseamnă siguranţa, puritatea şi optimismul
Culoarea maro promovează ideea de stabilitate şi luciditate

Cert este însă că orhideea va fi întotdeauna mai mult decât o floare. Va fi un simbol, un mesaj, o declaraţie!

Intră pe Floridelux.ro şi vei găsi o multitudine de flori şi aranjamente, potrivite pentru orice ocazie.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”