Îți stropești câinele cu apă când este foarte cald afară? Iată de ce este o greșeală care îl pune în pericol

  • Publicat:
Îți stropești câinele cu apă când este foarte cald afară? Iată de ce este o greșeală care îl pune în pericol

Pe timp de vară, mulți proprietari de animale de companie fac greșeala de a-și stropi câinii cu apă rece pentru a-i răcori. Deși intențiile sunt bune, acest gest poate fi periculos pentru animal.

De ce nu ar trebui să-ți stropești câinele cu apă vara

Stropitul cu apă rece nu reduce disconfortul termic al câinelui și poate chiar agrava situația.

Experții în îngrijirea animalelor avertizează că acest comportament poate duce la închiderea capilarelor de sub piele, ceea ce menține căldura în corpul câinelui, obținând astfel efectul opus. O metodă mai eficientă de răcorire este oferirea accesului la o piscină, unde câinele își poate regla temperatura prin pernuțe și respirație.

Plimbarea câinelui pe timp de caniculă

Pe timpul verii, este ideal să plimbi câinele în perioadele mai răcoroase ale zilei, înainte de 7:00 dimineața și după 22:00 seara. Dacă este necesar să ieși cu el în timpul zilei, asigură-te că merge pe iarbă sau pământ și stă la umbră, deoarece asfaltul încins poate provoca arsuri.

În interior, aerul condiționat poate ajuta la menținerea unui mediu confortabil pentru câine. Dacă nu ai aer condiționat, încearcă să găsești o zonă mai răcoroasă în casă unde câinele să se poată refugia în timpul celor mai călduroase ore ale zilei.

Sursă foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Ia-i copilului tău un câine sau o pisică – îl apără de alergii încă din uter!

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc