Ustensilele care nu trebuie să lipsească din bucătărie

Cu ustensilele potrivite în bucătărie, te vei simți exact ca un profesionist, iar plăcerea gătitului ar putea spori considerabil.
  • Publicat:
Ustensilele care nu trebuie să lipsească din bucătărie
Instrumentele care nu ar trebui să lipsească din nicio bucătărie sursa foto: shutterstock

Dacă gătitul nu a fost chiar cel mai bun prieten al tău până acum și dorești să schimbi asta, asigură-te că ai achiziționat toate ustensilele de care ai nevoie. Ultimul lucru care dorești să ți se întâmple în mijlocul unei rețete este să te trezești că pe modul de preparare scrie să folosești un tel pentru a amesteca niște ouă, iar telul lipsește cu desăvârșire din bucătăria ta.

Dacă intri într-un magazin de articole de bucătărie, vei observa colecții vaste de gadgeturi și ustensile care mai de care mai sofisticate. Dar de ce unelte de bucătărie ai nevoie dacă ești un simplu bucătar începător care gătește strict pentru a-și satisface propriile pofte? Această colecție de produse esențiale pentru gătit este un loc de plecare excelent pentru a te ajuta să pregătești mâncăruri sănătoase și delicioase acasă.

  1. Tigaie

Tigăile sunt folosite, în general, pentru a prepara mâncăruri rapide. În cazul în care gătești pentru o singură persoană sau două, poți alege o tigaie de dimensiuni mici. Dacă familia este numeroasă, cel mai bine este să achiziționezi din prima o tigaie ceva mai mare în dimensiuni. Optează pentru o tigaie cu capac. În anumite situații, acesta îți va fi de mare ajutor.

  1. Cratiță

Cratița are margini înalte și este folosită în general pentru prepararea mai multor mâncăruri. O poți folosi pentru gătirea legumelor, fierberea pastelor sau prepararea sosurilor pentru diferite mâncăruri. La fel ca și în cazul tigăii, optează pentru o cratiță cu capac.

  1. Cupe și lingurițe de măsurat gramaje

Pentru cei proaspăt intrați în această lume a gătitului, este recomandat să se urmărească rețetele pas cu pas. Ia în considerare gramajele ce apar în rețetă și folosește instrumentele de măsurare pentru ca toată procedura să fie ușor de realizat. Mai mult de atât, vei avea parte de o mâncare gustoasă și corect gătită.

  1. Boluri de diferite dimensiuni

Pentru crea compoziția unei prăjituri sau a mixa toate ingredientele unei salate sunt necesare bolurile de diferite dimensiuni. Aceste boluri sunt de ajutor și nu ar trebui să lipsească din bucătăria ta. Mai mult de atât, este recomandată achiziționarea acestora în mai multe dimensiuni, pentru o depozitare ușoară.

  1. Tavă pentru cuptor

Tava pentru copt este esențială pentru pregătirea legumelor, coacerea prăjiturilor și chiar pentru gătirea cărnii. Recomandat este să ai un set de două tăvi, pentru că în majoritatea cuptoarelor pot intra două tăvi simultan, ceea ce poate reduce și timpul de gătire.

  1. Set de cuțite

Nu este nevoie să investești într-un set de cuțite scumpe. Cel mai bine este să începi prin achiziționarea cuțitelor de bază precum cel special pentru tocat, cel pentru feliat și cel care te ajută să tai alimentele în cubulețe. Adaugă la colecție un cuțit mai mic care să te ajute la curățarea fructelor și legumelor, în felierea usturoiul sau la alte tipuri de feliere.

  1. Tocător

Un tocător de calitate și solid este esențial pentru a evita zgârierea blatului de bucătărie. Este indicat să cumperi câte un tocător pentru fiecare categorie de alimente pe care le consumi regulat. Dedică un tocător pentru fructe, unul pentru legume și unul pentru carne.

  1. Strecurătoare

Strecurătoarea este de mare ajutor atunci când speli fructele și legumele sau când dorești să scurgi apa pastelor sau a boabelor de fasole. Achiziționează și amplasează în dulapul bucătărie tale măcar una.

  1. Ustensilele de bază

Ustensilele de bază pe care trebuie să le ai în bucătărie includ un tel, o spatulă (pentru a întoarce legumele prăjite sau pentru a răsturna clătitele), o pereche de clești (pentru a lua carnea când este fierbinte din tigaie) și linguri de gătit (pentru amestecarea supelor, sosurilor și a altor mâncăruri).

Surse: eatthis.com, insider.com, eatright.org

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân