Foile de usturoi: 7 moduri în care să le refolosești. Nu le mai arunca la gunoi!

Nu te-ai fi gândit că foile de usturoi ar putea fi refolosite pentru a minimiza risipa alimentară, nu? Îți dăm noi câteva sugestii.
  • Publicat:
Foile de usturoi: 7 moduri în care să le refolosești. Nu le mai arunca la gunoi!
Foile de usturoi: 7 moduri în care să le refolosești. Nu le mai arunca la gunoi!

Surprinzător sau nu, foile de usturoi conțin nutrienți care pot fi utilizați în câteva moduri interesante, atât pentru casă, cât și pentru sănătate. De secole s-a folosit usturoiul atât în medicina alternativă, datorită conținutului antioxidant, cât și în bucătărie, pentru a da gust preparatelor, dar află că acest ingredient minune poate mai mult de atât! Nu te-ai fi gândit că foile de usturoi ar putea fi refolosite pentru a minimiza risipa alimentară, nu? Îți dăm noi câteva sugestii.

Fă o supă din foile de usturoi

Pudra de foi de usturoi la cuptor poate fi folosită pentru a da gust mâncării, fie că vorbim de supe de legume sau tocănițe. Introdu această pudră în preparatele tale pentru a obține o savoare intensă, dar și o textură deosebită în supe și tocănițe.

Bune pentru infuzii

Foile de usturoi puse într-un borcan transparent și acoperit cu ulei de măsline te ajută să obții o infuzie extraordinară în câteva săptămâni. Această infuzie poate fi folosită ca dressing la salate sau în preparatele tale de zi cu zi, pentru mai mult gust și savoare.

Sare de usturoi

Poți amesteca sarea alături de foi de usturoi măcinate sau uscate pentru a obține sare de usturoi pe care, ulterior, să o folosești în preparatele tale pentru a potența gustul mâncării.

Oțet aromat

Da, oțetul poate avea un gust mai intens dacă în sticlă introduci cojile de usturoi pentru a crea o infuzie. Și aceasta poate fi o variantă excelentă de dressing sau marinadă.

Produs natural de curățare

Cojile uscate de usturoi pot fi folosite ca produs de curățat pentru tigăi și oale, pentru că acestea au o textură abrazivă. În felul acesta, poți îndepărta cu ușurință impuritățile rămase de la mâncarea gătită.

Foile de usturoi, folosite pentru aromaterapie

Pune foile de usturoi într-un săculeț și atârnă-l în dulap sau chiar în uscător. Acesta este minunat pentru că absoarbe mirosurile neplăcute și păstrează mirosul fresh al hainelor.

Ceai din foi de usturoi

Similar foilor de ceapă, când vorbim de foi de usturoi, acestea pot fi folosite pentru a face ceai, ca remediu natural împotriva gripei și răcelii. Mai mult, te ajută de minune dacă te ustură în gât și ai congestie nazală!

Foto: envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc