Despre tablouri printate sau cum să dai viaţă casei tale

Pentru prima oară în viaţa mea, deşi stau într-o casă închiriată, simt nevoia să o redecorez total.

Pentru prima oară în viaţa mea, deşi stau într-o casă închiriată, simt nevoia să o redecorez total.  Asta s-a întâmplat după ce am achiziţionat un print pe pânză al unuia dintre cei mai promiţători pictori români – Paul Hitter. Momentan, nu îl pot urca pe perete…

Mobilierul nu se încadrează în povestea din tablou. Aşadar, un tablou m-a făcut să visez, m-a făcut să-mi doresc să mă trezesc într-o cameră cu iz oriental. Am început să strâng câteva piese de mobilier, draperii marocane şi în august vor sosi piesele de rezistenţă din India: cuverturi, un covoraş, nişte păpuşi din Rajasthan. Aşadar, am stat de vorbă cu Paul Hitter despre printuri după lucrări originale.

El a studiat la Academia de Artă din Munchen şi până în prezent a expus în expoziţii personale şi de grup în Bucureşti, Praga, Los Angeles, Marsilia, Milano, Paris, Las Vegas, Salt Lake City. “Istoria printurilor semnate Paul Hitter, începe oarecum neconvenţional. În anul 2014, în luna mai, am fost invitat să expun la un concert Gogol Bordello în Las Vegas, în statele Unite ale Americii.

Neavând în acel moment cum să transport peste Ocean lucrări originale, am decis să realizăm print-uri pe pânză după lucrările mele. Expoziţia din Las Vegas a fost un succes, şi din punct de vedere financiar – reuşind să epuizăm toate printurile într-o singură seară. Ne-am reamintit fără să vrem că în America există o adevărată tradiţie a printurilor, că cetăţeanul american spre deosebire de cel european este foarte dispus să cumpere, şi de multe ori preferă un print pe pânză în locul unei lucrări originale.” După fiecare tablou, se fac 20 de printuri.

Pagina 1 din 2
Recomandări: