Ce să faci ca să îți menții hainele parfumate în șifonier. 5 trucuri de încercat

Dacă vrei și tu să afli ce trucuri poți folosi ca să îți menții hainele parfumate în șifonier, iată 5 metode eficiente!
  • Publicat:
Ce să faci ca să îți menții hainele parfumate în șifonier. 5 trucuri de încercat
Sursa foto: shutterstock

Hainele pot căpăta mirosuri ciudate, uneori chiar neplăcute, doar stând în dulap. Iată 5 trucuri care te pot ajuta să îți menții mereu hainele ca noi. 

Chiar și cu o spălare regulată și profesională, hainele pot să capete un miros înțepător, ușor neplăcut. Acest lucru se întâmplă de regulă atunci când nu există suficient aer pentru a le usca rapid sau când acestea nu sunt scoase la timp din mașina de spălat.

Desigur, le putem băga din nou la spălat, dar asta ar însemna extra detergent uzat sau, putem folosi o serie de trucuri care vor avea același efect, cu bani mai puțini!

5 trucuri ca să-ți menții hainele proaspete mai mult timp

Săpunul

Înfășoară-ți săpunul preferat într-o bucată subțire de bumbac sau una de pânză. Așază-l între haine. Vei observa că hainele vor absorbi mirosul săpunului și vor mirosi mereu fresh.

Uleiurile esențiale

Înmoaie bucăți de vată în uleiul esențial favorit și așază-le atent în colțurile dulapului tău. Uleiul esențial de lavandă, de pildă, nu doar că miroase minunat, dar ține și moliile la distanță.

Boabele de cafea

Pe lista trucurilor eficiente împotriva mirosului neplăcut al hainelor poți include și boabele de cafea. Este recomandată înlocuirea boabelor o dată pe luna pentru menținerea mirosului proaspăt.

Votca

Pentru eliminarea mirosului de stătut atât din articolele vestimentare, cât și din șifonier, amestecă puțină apă cu votcă și folosește un spray pulverizând pe zonele cu miros neplăcut. Vei observa că hainele și spațiul dedicat acestora vor fi mai bine aerisite.

Batistele parfumate

Un alt truc este să aplici parfumul preferat pe o batistă pe care să o așezi sub hainele din dulap. Este cu mult mai util și mai economic decât să folosești parfum pe fiecare articol vestimentar. De altfel, nici nu este indicat să aplici parfum direct pe haine, deoarece acesta le poate păta. Efectul batistelor parfumate va fi mai mult decât satisfăcător.

Surse: bustle.com, onlyhangers.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân