Cât costă de fapt întreținerea unui șemineu electric pentru apartament? Iată ce ne spun specialiștii (P)

  • Publicat:
Cât costă de fapt întreținerea unui șemineu electric pentru apartament? Iată ce ne spun specialiștii (P)

În acest articol vom încerca să demontăm mitul referitor la costurile mari de funcționare ale unui semineu electric de perete. Acesta este un dispozitiv decorativ, cel mai aproape de simularea senzației de a deține un șemineu autentic pe lemne în intimitatea propriei sufragerii, fie că vorbim despre o locuință la casă, dar mai ales într-un apartament de bloc.

Așadar, am apelat la prietenii noștri de la Sibiu, meșteri în șeminee cu peste două decenii de activitate în domeniul comercializării și montajului profesional de soluții termice alternative, să ne explice, de ce este șemineul electric cel mai ieftin dispozitiv care se apropie ca și stil, de șemineul tradițional pe lemne?

În primul rând, un șemineu electric este o mică minune tehnologică datorită ecranului LED inovativ 3D cu afișare luminoasă, care este responsabil de producerea efectului de flacără naturală. Acest aspect este crucial din punct de vedere al costurilor legate de utilizare și consumul surprinzător de mic de energie electrică. Peste toate, aflăm că șemineul electric, se montează foarte rapid și simplu. Nu necesită un sistem de evacuare al fumului, și prin urmare, nu este nevoie de meseriași, șantier sau investiții în materiale adiționale care se folosesc în construcția unui șemineu clasic pe lemne.

Mai mult, costurile inițiale de achiziție, precum și cele ulterioare de întreținere sunt minime. În comparație cu tradiționalele șeminee sau sobe pe lemne, varianta electrică nu necesită întreținere și verificare periodică sau alte cheltuieli neprevăzute. Apoi, întrucât acesta nu funcționează pe bază de combustibili fosili, având nevoie doar de o mică parte din curentul electric deservit locuinței, devine un avantaj evident care transforma șemineul electric, într-o achiziție accesibilă oricui.

Se poate și mai ieftin decât atât? Răspunsul este da, se poate! În prezent, prețurile la multe modele de șeminee electrice din catalogul meșterilor sibieni sunt reduse, iar promoțiile continuă periodic, astfel încât, toată lumea să aibă acces, mai devreme sau mai târziu, la un dispozitiv inedit, independent de buget sau posibilitățile financiare.

Și, ca să continuăm prezentarea costurilor reale de achiziție sau de funcționare ale unui șemineu decorativ, este important de menționat că acesta consumă în funcție de durata și modul de utilizare. Așadar, dacă îl folosești așa cum fac 90% dintre cei care cumpără un șemineu electric 3D LED (doar cu funcția estetică, nu și pentru încălzire), el va consuma lunar, atenție, mai puțin decât un singur bec economic (circa 10W)! Deci, un efort aproape nesemnificativ pentru a reproduce la tine acasă, senzația fidelă a unui șemineu tradițional pe lemne.

Însă, în cazul folosirii și a funcției de încălzire, consumul va crește exponențial! Pe parcursul a 2 ore de funcționare continuă cu funcția de încălzire pornită, vei avea un consum de 3 kW, deci ai scoate din buzunar, undeva la 90 lei/lună. Tocmai de aceea, în funcție de preferințele tale, șemineul electric este dispozitivul ideal pentru cei care doresc o sursă suplimentară de căldură, ieftină, aspectuos și cu un consum redus de energie!

Gama șemineelor electrice oferă un spectru cromatic vast, cuprinzând o paletă de culori care se asortează cu diferitele stiluri rezidențiale, precum nuanțe de: alb, wenge, negru, crem, dar și tipuri diferite: incorporabile, cu piatră (rustice), de tip sobă de perete (stil ecran) sau cu imitație de jar. Deci, dacă te gândești la un șemineu electric ca la o soluție potrivită pentru locuința ța, meșterii sibieni îți pun la dispoziție o gamă întreagă de șeminee decorative electrice, potrivite pentru casă sau apartament, amplasabile în orice loc din locuința ta și nu în ultimul rând, la un preț prietenos cu fiecare buzunar!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”