Care sunt singurele 2 zone în care nu trebuie să îți mângâi niciodată pisica

  • Publicat:
Care sunt singurele 2 zone în care nu trebuie să îți mângâi niciodată pisica

Pisica este un animal independent și, spre deosebire de câine, vine la mângâiat doar când vrea ea, nu când vrei tu, iar atunci când se freacă de picioarele tale sau de mâini nu face altceva decât să te „marcheze” și să își „revendice” faptul că îi aparții. Chiar dacă ai norocul să fii stăpânul (sau sclavul) unei pisici prietenoase, care se lasă mângâiată, exist două zone de care este mai înțelept să stai departe. Îți spunem imediat de ce.

Pisica nu suportă să fie mângâiată pe burtă

Asta pentru că burta reprezintă un punct vulnerabil, preferat de altfel de prădători. Dacă te lasă să o mângâi pe burtă te poți considera norocos, înseamnă că are încredere în tine și se simte în siguranță în preajma ta.

Ai în vedere faptul că în genele pisicii a rămas informația conform căreia viața este o luptă și când te afli într-o luptă pentru supraviețuire, „teritoriul” pe care trebuie să îl protejezi cu orice preț este burta, pentru că în acea zonă se află toate organele vitale. 

Nu mângâia pisica pe coadă!

Felinele detestă să le atingi coada. Deoarece coada acționează ca o extensie a sistemului nervos, este o zonă extrem de sensibilă.

Coada are un rol extrem de important în echilibrul pisicii. Este motivul pentru care ele cad întotdeauna în picioare. Astfel, dacă o tragi de coadă îi afectezi echilibrul și riști să te alegi cu zgârieturi. Și dacă te gândești, nici ție nu îți place să fii tras de păr, nu-i așa?

În plus, pisica poate interpreta atingerea cozii ca pe o amenințare, chiar dacă are încredere în tine, crezând că vrei să o imobilizezi, așa că evită să faci asta, spre binele ei și al tău.

Unde le place felinelor să fie mângâiate

Toate pisicile adoră să fie mângâiate în zonele în care au glandele care eliberează feromoni. Pisicile au glande care eliberează feromoni pe părțile laterale ale capului, astfel că frecarea capului de o persoană sau un obiect este, de fapt, o marcarea a teritoriului. Când o pisică face acest gest cu un om, este o modalitate de a stabili o legătură cu acesta.

Alte locuri unde poți mângâia o pisică sunt baza bărbiei, baza urechilor, obrajii (dar în spatele mustăților) și baza cozii. Mângâierile în aceste zone vor transforma felina ta într-o adevărată „mașină” de tors.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân