Bicarbonatul de sodiu şi bicarbonatul de sodiu alimentar. Diferența cunoscută de prea puține gospodine

Bicarbonatul de sodiu și bicarbonatul de sodiu alimentar sunt substanțe chimice albe și cristaline, cu proprietăți și utilizări diferite.
  • Publicat:
Bicarbonatul de sodiu şi bicarbonatul de sodiu alimentar. Diferența cunoscută de prea puține gospodine
Bicarbonatul de sodiu şi bicarbonatul de sodiu alimentar. Diferența cunoscută de prea puține gospodine

Orice gospodină a folosit cel puțin o dată bicarbonatul de sodiu, dar câte dintre ele cunosc diferența dintre bicarbonatul de sodiu și bicarbonatul de sodiu alimentar? Ei bine, în general, ambele sunt același compus chimic, adică NaHCO3, diferențele sunt date de calitatea și utilizarea lor.

De exemplu, bicarbonatul alimentar este produs și procesat pentru a fi folosit în industria alimentară. Este destinat pentru utilizarea în bucătărie, în pregătirea alimentelor, iar bicarbonatul de sodiu obișnuit poate fi folosit pentru spălarea sau chiar curățarea în anumite procese industriale.

Dacă intenționați să utilizați bicarbonatul de sodiu în bucătărie sau pentru consum, este recomandat să alegeți varianta alimentară pentru a vă asigura de puritatea și siguranța sa.

Diferențe între bicarbonatul de sodiu și bicarbonatul de sodiu alimentar

Deși bicarbonatul de sodiu și cel alimentar sunt amândouă substanțe chimice albe și cristaline, acestea au proprietăți și utilizări foarte diferite.

Potrivit Antena 3, bicarbonatul de sodiu este un produs format dintr-un amestec de carbonat de amoniu și carbonat de sodiu, în timp ce bicarbonatul alimentar este un produs format dintr-un amestec de carbonat de sodiu și carbonat de calciu.

Şi gustul este diferit. Bicarbonatul de sodiu are un gust sărat şi amar, iar cel alimentar are un gust uşor dulce şi sărat în acelaşi timp.

Foto: envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân