Animale de companie: cum să le îmbunătățești dispoziția

Dacă ai animale de companie, iată câteva aspecte de care să ții cont pentru a le îmbunătăți calitatea vieții, dar și dispoziția.
  • Publicat:
Animale de companie: cum să le îmbunătățești dispoziția
Animale de companie: cum să le îmbunătățești dispoziția

Este foarte ușor să-ți dai seama dacă animalul tău de companie este bucuros. Un câine va da din coadă atunci când te vede, în timp ce o pisică se va îndui pe la picioarele tale și va începe să toarcă, dar și în cazul lor, pot apărea schimbări de dispoziție, motiv pentru care este bine să știi cum să le îmbunătățești calitatea vieții, dar și cum să îmbunătățești legătura dintre tine și patrupedul tău. Dacă ai animale de companie, iată câteva aspecte de care să ții cont.

Pune-le în mișcare

Atât câinii, cât și pisicile trebuie să fie active pentru a rămâne sănătoși, atât din punct de vedere fizic, cât și emoțional. Scoate-ți câinele la plimbare sau joacă-te cu el aruncându-i bățul pentru un plus de energie. În cazul pisicilor, între 5 și 10 minute de joacă pe zi cu ajutorul unui laser sau a unei baghete cu puf pot fi esențiale pentru sănătatea lor. Pisicile se simt mult mai confortabile atunci când se află la înălțime, iar suporturile verticale le permit să-și lucreze musculatura atunci când se cațără sau își ascut ghearele.

Pune-le mintea la contribuție

Similar oamenilor, animalele de companie au nevoie de stimularea minții. Atunci când îl scoți la plimbare, permite-i câinelui să adulmece pentru că acest lucru îl va face să fie mult mai calm odată ajuns acasă. Pentru pisici, poți ascunde recompense pentru a le testa instinctele. Exercițiile de tip antrenament sau jucăriile puzzle sunt și ele o modalitate ideală prin care să-și folosească mintea.

Animalul de companie are nevoie de spațiu

Este foarte important ca animalul de companie să se poată relaxa acasă. Un spațiu liniștit le oferă ocazia de ”a evada” de situațiile sociale, mai ales atunci când sunt copii prin preajmă sau musafiri. Când câinele sau pisica alege să se retragă din cameră, acesta caută acel sanctuar, ceea ce indică faptul că-și dorește să fie singur. Pentru familiile care-și petrec mai mult timp acasă, trebuie luat în considerare acest aspect.

Animale de companie: observă semnalele transmise

Atunci când este stresat, un câine poate avea diferite comportamente care la început pot părea normale, precum căscatul, linsul botului sau tremuratul. În anumite situații însă acestea pot fi semnale care indică disconfortul. În cazul pisicilor, cel mai probabil nu vor mai folosi litiera, dar cel mai bun indicator care semnalează dispoziția pisicii este coada. Când se simte confortabil, coada este relaxată și preia forma semnului întrebării.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Oțetul poate înlocui dezinfectanții?
Oțetul poate înlocui dezinfectanții?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân