10 idei de cadouri homemade la preţuri accesibile

Să fim serioşi, există o groază de tentaţii în goanna după cadouri. Dar ce zici dacă vei face puţină economie şi vei încerca să-ţi pui la bătaie creativitatea? Îţi oferim 10 idei surprinzătoare.
  • Publicat:
10 idei de cadouri homemade la preţuri accesibile

Să fim serioşi, există o groază de tentaţii în goanna după cadouri. Dar ce zici dacă vei face puţină economie şi vei încerca să-ţi pui la bătaie creativitatea? Îţi oferim 10 idei surprinzătoare.

1. Fructe şi legume conservate în casă
Te poţi aprovizioana din timp de la piaţă cu fructe şi legume de sezon şi le poţi conserva. Caută nişte borcane drăguţe, etichete şi stickere cu tematică şi cadoul este gata.

2. Bunătăţi gătite în casă
Nu ai cum să dai greş dacă vei folosi dovleac, nuci, ciocolată şi stafide pentru a pregăti prăjituri delicioase. Fursecurile le puteţi pune într-o cutie metalică decorativă care se găsesc acum la raioanele sau magazinele de decoraţiuni. Decoreaz-o şi leag-o cu o panglică.

3. Mâncare rece
Aici e nevoie să achiziţionezi din timp un vas yena sau de ceramică care poate fi pus în cuptor pentru a putea fi încălzită mâncarea. Astfel, gazdele se pot bucura de o mâncare care va ajunge în doar câteva minute pe masă şi de un vas pe care îl pot folosi o vreme îndelungată. 

4. Fursecuri în borcan
Nu e vorba doar de fursecuri în sine ci de modul în care sunt combinate pentru a avea un aspect plăcut. Achiziţionează nişte fructe uscate şi pune un strat din acestea şi unul de fursecuri. Strânge borcanul într-un voal şi leagă-l la capăt cu o fundă.

5. Pentru iubitorii de cafea
Cumpără o cană generoasă de cafea şi umple-o cu biscuiţi şi linguri de ciocolată. Cumpără nişte linguriţe din plastic colorate sau din metal şi decorează-le cu ciocolată. Acoperă-le cu celofan şi leagă-le cu fundă.

6. Borcane cu sare de baie
Pe cât utile, pe atât de ieftine sunt sărurile de baie făcute acasă. Înarmează-te  cu sare de mare, bicarbonat de sodium, colorant alimentar natural, glicerină (cu bază vegetală) şi uleiuri aromatice. Cum prezentarea e foarte importantă, nu uita să decorezi borcanul.

7. Coroniţe decorative
Pentru a le putea face ai nevoie de crenguţe de brad, vâsc, câteva decoraţiuni mici, sârmă, panglici colorate şi de puţină îndemânare. Îţi va lua ceva timp, dar cu siguranţă preţul va fi unul mult mai mic decât cel al produselor de piaţă.

8. Vintage
Cumpăra ceşti de ceai cu model floral, vintage, de la magazine second-hand şi pune în ele bulbi de plante ornamentale. O altă variantă ar fi să pui pământ şi să sădeşti oregano, rozmarin, busuioc sau mentă. Leagă ceaşca cu o fundă şi pe un cartonaş scrie cum trebuie să fie îngrijită planta.

9. Coşuri-cadou
Acestea sunt ambalaje drăguţe pentru săpunuri, potpourri, jeleuri, bomboane, bijuterii sau mici obiecte artizanale. Mai ai nevoie doar de panglică, celofan sau hârtie colorată.

10. Pungi de cumpărături din ţesătură
Spre deosebire de cele din plastic care nu sunt prea blânde cu mediul înconjurător, acestea sunt o variantă mult mai utilă şi pot fi chiar fashion. Le poţi decora cu ace de siguranţă, poţi coase mărgele, paiete sau aplica diferite materiale.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Cristea
Raluca Cristea este jurnalist şi redactor al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, având drept domenii de interes pe care le acoperă sănătatea, frumuseţea şi medicina naturistă. Raluca Cristea realizează materiale de interes pentru publicul larg având drept surse specialişti de top ...
citește mai mult
Alergiile alimentare la câini
Alergiile alimentare la câini
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”