Lemnul dulce asigura o igiena bucala perfecta

Doua substante extrase din lemnul dulce si utilizate indelung in medicina traditionala chineza s-au dovedit a fi experte in combaterea bacteriilor din cavitatea bucala, responsabile cu aparitia cariilor dentare si a afectiunilor gingivale.
  • Publicat:
Lemnul dulce asigura o igiena bucala perfecta
Lemnul dulce asigura o igiena bucala perfecta

Doua substante extrase din lemnul dulce si utilizate indelung in medicina traditionala chineza s-au dovedit a fi experte in combaterea bacteriilor din cavitatea bucala, responsabile cu aparitia cariilor dentare si a bolilor gingivale. Descoperirea i-a dus pe autorii ei cu gandul la strategia optima de prevenire a afectiunilor bucale.

Licoricidina si licorisoflavanul A sunt cele doua substante deosebit de eficiente in actiunea antibacteriana. Acestea distrug cele mai periculoase bacterii din cavitatea bucala, acelea care determina aparitia cariilor si deteriorarea sanatatii gingivale. Cercetatorii sustin ca substantele din radacina de lemn dulce pot vindeca afectiunile bucale in aceeasi masura in care le pot si preveni.

Radacina de lemn dulce este un leac comun in China, insa este usor de gasit si in magazinele naturiste din Romania, data fiind popularitatea in continua crestere a tratamentelor pe baza de plante. Proprietatile acesteia in vindecare sunt nenumarate, printre cele mai importante afectiuni asupra carora actioneaza cu succes aflandu-se bolile pulmonare si cele digestive, extractul avand insa si efect antiinflamator, antihistaminic, regland totodata schimbul de apa si saruri in organism.

Atentie! Inainte de a va administra singuri un tratament pe baza de radacina de lemn dulce informati-va bine, cereti sfatul medicului sau al farmacistului intrucat acesta interfereaza cu unele medicamente alopate, iar in anumite cazuri poate avea efecte secundare neplacute.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Diana Suciu
Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”