Despre negii genitali, sterilet si iritatiile de dupa sex

Doua dintre cititoarele noastre ne-au cerut sfatul in privinta steriletului, respectiv a negilor genitali. Iar un cititor, iritat dupa fiecare partida de sex, ne intreaba ce sa faca. Oana le raspunde tuturor.
  • Publicat:
Despre negii genitali, sterilet si iritatiile de dupa sex
no title

Doua dintre cititoarele noastre ne-au cerut sfatul in privinta steriletului, respectiv a negilor genitali. Iar un cititor, iritat dupa fiecare partida de sex, ne intreaba ce sa faca. Oana le raspunde tuturor.

Negi genitali

„De multi ani am negi genitali. Pana acum nu am actionat sa-i vindec. Se poate sa scap de ei? Cat costa aceste terapii? Multumesc!”

Da, indepartarea acestora se poate face la o clinica de dermatologie, cu ajutorul laserului, in special. Daca tratamentul il faceti la o clinica din cadrul unui spital de stat, plata se face prin intermediul asigurarii de sanatate, deci nu trebuie sa platiti nimic. Multa sanatate si nu mai amanati vizita la medic. Asa riscati sa imbolnaviti si alt(a)e persoan(a)e cu care aveti contact sexual.

Iritatii dupa sex

„Am o intrebare: cand fac sex imi apar niste bubite pe penis si pe interior si pe exterior. Cateodata ma doare zona, iar din bubite iese un lichid alb. De vreo 4 ani le am. Dupa 5, 6 zile dispar de la sine. Ce trebuie sa fac?”

Este o infectie care va trece daca este tratata local, poate si sistemic, dar pentru asta trebuie ca tu si partenera ta sa urmati un anumit tratament recomandat doar de medicul ei ginecolog sau medicul tau urolog. Pe parcursul tratamentului va trebui sa faceti sex protejat (prezervativ), pentru a evita reinfectarea.

Nedumeriri despre sterilet

„As vrea sa stiu cum este un sterilet. Cat de eficient este? Care este cel mai indicat sterilet? Am doi copii si vreau sa-mi pun sterilet, dar nu sunt sigura ca este foarte potrivit pentru mine.”

Dispozitivul intrauterin (steriletul) este eficient pentru prevenirea sarcinilor in proportie foarte mare – peste 90%. Dar si acestea sunt de mai multe tipuri, au anumite indicatii si chiar contraindicatii, pot fi incarcate cu hormoni ce se elibereaza in cantitati mici, controlat, pentru o mai buna protectie etc. Mergeti la medicul ginecolog pentru investigatii si consult si sfatuiti-va in legatura cu cea mai buna metoda de contraceptie.

Citeste si: Top 12 boli cu transmitere sexuala: simptome si tratament

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”