Dantura perfecta, made in Romania

Cand vine vorba despre stomatologie, toata lumea spune ca i-am devansat pe cei din Occident: avem tehnologii la fel de performante ca si ei, dar avem mai multi clienti. Strainii se inghesuie sa vina la cabinetele de profil din Romania. Aici se intalnesc c
  • Publicat:
Dantura perfecta, made in Romania
Dantura perfecta, made in Romania

Stomatologia din tara noastra, s-a aliniat, in ultimii ani, standardelor de calitate impuse de Uniunea Europeana. Cabinetele dentare si-au schimbat complet look-ul si multe dintre clinicile de lux au fost amenajate in asa fel incat sa-i asigure pacientului si confort psihic. Apoi, medicii romani au vazut cum se lucreaza peste hotare si si-au zis ca pot si ei, efectuand specializari peste specializari si invatand de la altii tot ce era de invatat. Acum, ei realizeaza lucrari demne de invidiat de catre medicii straini: perfecte, dar mai ales ieftine!

Vacanta in paradisul… tratamentelor dentare
Turismul dentar este o combinatie de util si placut: turistii straini vin sa viziteze Romania si, intre o excursie la castelul Peles si una la vecinul acestuia, castelul Bran, se opresc la un cabinet stomatologic, ca sa-si rezolve problemele dentare.
Au si un motiv bine intemeiat: serviciile sunt de foarte buna calitate si mult mai ieftine decat la ei in tara. Preturile sunt cel putin la jumatate fata de cele practicate in Occident. Exista chiar agentii de turism care se ocupa exclusiv de organizarea acestor pachete de vacanta ce includ tratamente stomatologice.
Multe clinici din Romania si-au facut si pagini de internet in care isi prezinta irezistibila oferta. Pana acum le-au trecut pragul numerosi pacienti din SUA, Germania, Israel, Anglia, Turcia, dar si multi cetateni romani stabiliti in strainatate. Dar ce ii convinge pe langa diferentele mari de preturi? Raspunsul vine la unison: ospitalitatea romanilor, calitatea manoperei si profesionalismul medicilor nostri.

Credit la banca pentru o dantura perfecta
Din ce in ce mai multi romani apeleaza la credite pentru a-si face tratamente dentare. De obicei, cabinetele stomatologice isi aleg bancile cu care lucreaza (aproape toate institutiile bancare acorda acest tip de imprumut). Un consultant al bancii ii ajuta pe pacienti sa isi intocmeasca dosarul si sa primeasca o suma de pana la 15.000 de euro.

Fiecare dupa buzunar
Diferentele de preturi in cazul unei clinici stomatologice moderne, comparativ cu cele practicate de un cabinet de cartier sunt relativ mici – aproximativ 10-15%. De exemplu, daca intr-un astfel de cabinet o plomba costa intre 60 si 80 de euro, intr-o clinica pretul variaza de la 70 la 90 de euro.

UE si SUA                                   ROMANIA

Romania conduce detasat

Dinte portelan
800-1.200 euro                         250 euro

Fateta portelan
1.000 euro                                200 euro

Implant
1.000-1.500 euro                      550 euro

Dinte portelan pe implant
800-1.000 euro                         200 euro

Dinte portelan suport aur
1.500-2.000 euro                      300 euro

Obturatie fizionomica
50-100 euro                                30 euro

Aparat ortodontic fix
1.500-2.000 euro                      750 euro 


 

Text: Dr. Andreas Buzoiu

Urmărește CSID.ro pe Google News
Anexita
Anexita
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”