Cum a devenit Disneyland un remediu pentru persoanele cu probleme mentale

SÎpecialiştii în sănătatea psihică sunt într-o continuă căutare a metodelor pentru găsirea echilibrului psihic pentru perosanele ce prezintă astfel de probleme.
  • Publicat:
Cum a devenit Disneyland un remediu pentru persoanele cu probleme mentale

Sănătatea mintală a început să devină o preocupare dominantă pentru societatea noastră.  Şi oamenii şi psihiatrii caută deopotrivă modalităţi noi de a rezolva problemele care vizează echilibrul psihic, atât de greu de obţinut. Din ce în ce mai mulţi medici au adoptat o abordare inedită pentru pacienţii lor: călătoriile în parcurile Disney.


Se pare că din ce în ce mai mulţi medici psihiatri au început să prescrie pacienţilor excursii de o săptămână la Disneyland sau în Walt Disney World, pe lângă tratamentul de rigoare. Specialiştii explică faptul că deşi călătoriile sunt încă opţionale, a fi înconjurat de pozitivitatea şi bucuria care se regăsesc într-un parc Disney ar putea avea efecte benefice profunde asupra sănătăţii mintale.

Parcul Disney: un remediu pentru cei cu afecţiuni psihice

Pacienţii au opţiunea de a alege fără nicio presiune dacă vor sau nu să facă excursii cu familia pentru a ajuta la promovarea schimbărilor pozitive în comportamentul lor. De obicei, specialiştii le sugerează pacienţilor să achiziţioneze un permis anual pentru a se asigura că sunt capabili să îşi continue drumul către gestionarea emoţiilor.
Psihiatrii par să creadă cu adevărat în studiile psihologice care afirmă faptul că „oamenilor expuşi la medii care înglobează pacientul cu pozitivitate şi experienţe pline de veselie li s-au schimbat aproape în totalitate percepţiile asupra vieţii”. Parcurile Disney sunt exemple de astfel de medii pozitive şi şi pline de veselie.
Nu trebuie să fii un profesionist în domeniul medical pentru a simţi efectele pozitive pe care le poate avea o vizită într-un parc Disney asupra stării mentale, mai ales în cazul persoanelor care se simt deja cu moralul la pământ.

Echilibrul mental: una dintre misiunile Disney

Îngrijirea sănătăţii psihice pare să fi fost dintotdeauna una dintre misiunile Disneylandului la un anumit nivel. Încă din discursul inaugural s-a precizat acest lucru:
„Tuturor celor care vin în acest loc fericit: Bine aţi venit. Disneyland este pământul vostru. Aici, vârsta retrăieşte amintiri trecute din copilărie … şi aici tinerii pot savura provocarea şi promisiunea viitorului. Disneyland este dedicat idealurilor, viselor şi faptelor care au creat America… cu speranţa că va fi o sursă de bucurie şi inspiraţie pentru toată lumea”.
Şi compania Walt Disney îi urmează exemplul până în această zi, declarând:
„Misiunea The Walt Disney Company este să distreze, să informeze şi să inspire oamenii de pe tot globul prin puterea unei povestiri inegalabile, care să reflecte mărcile iconice, minţile creative şi tehnologiile inovatoare care fac din lumea noastră cea mai bună companie de divertisment din lume”.
Este foarte important de precizat şi de înţeles faptul că acest tratament inovator este prescris de către psihiatri, în paralel cu un tratament medicamentos. Şi, se pare, din ce în ce mai mulţi experţi încep să sesizeze beneficiile unei vizite la Disneyland.

 

Foto: Christian Wagner/Unsplah

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”