3 paşi spre o inimă sănătoasă

Pentru că bolile de inimă fac anual milioane de victime, este esenţială menţinerea într-o stare bună de sănătate a acestui organ vital pentru organism.
  • Publicat:
3 paşi spre o inimă sănătoasă

Pentru că bolile de inimă fac anual milioane de victime, este esenţială menţinerea într-o stare bună de sănătate a acestui organ vital pentru organism.

Uneori, chiar şi respectarea unor paşi simpli poate conduce la prevenirea riscurilor afecţiunilor de acest tip şi menţinerea unui sistem cardiovascular funcţional.

Mersul pe jos menţine inima sănătoasă

Este binecunoscut faptul că activităţile fizice, efectuate regulat, previn o multitudine de boli, dar mai puţin cunoscut este că mersul pe jos, în pas alert, contribuie la scăderea tensiunii arteriale. Recent, s-a demonstrat că mersul susţinut pentru 30 minute, în fiecare zi, reduce semnificativ riscul hipertensiunii, menţinând, astfel, o inimă sănătoasă.

Consumul moderat de bere poate reduce cu 31% incidenţa bolilor de inimă

Studii recent efectuate au reconfirmat că persoanele care consumă bere în cantităţi moderate pot fi mai puţin expuse la infarct sau la alte afecţiuni ale inimii.

Datorită faptului că berea are rol în stimularea producerii ”colesterolului bun” (colesteroul HDL), riscul apariţei bolilor coronariene s-ar putea diminua. În plus, consumul moderat de bere poate conduce la scăderea nivelului de homocisteină din sânge care, în cantităţi mari, este un factor activ în producerea afecţiunilor cardiovasculare.

”Pe lângă beneficiile sale nutritive datorate ingredientelor naturale din care este produsă, berea, consumată în cantităţi moderate, poate contribui la scăderea incidenţei afecţiunilor cardio-vasculare. Astfel spus, consumul moderat de bere se poate integra perfect într-un stil de viaţă echilibrat care implică exerciţiu fizic şi o alimentaţie sănătoasă”, spune Corina Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Optimismul, ”medicamentul” inimii sănătoase

Se pare că starea de spirit şi sănătatea organismului se află în strânsă legătură, abordarea cu optimism a încercărilor fiecărei zile devenind un adevărat leac pentru un sistem cardiovascular sănătos.

În plus, cercetătorii au confirmat faptul că oamenii optimişti au mai puţine şanse să sufere de o boală de inimă, comparativ cu cei pesimişti. Aşadar, o stare emoţională bună garantează nu numai o viaţă fericită, ci şi una sănătoasă

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”