De ce nu e bine să dormi cu sutienul pe tine?

Iată de ce nu este indicat să dormi cu sutienul pe tine. Acest obicei poate afecta pielea, dar și țesutul mamar. În ce condiții îl poți purta.
  • Publicat:
De ce nu e bine să dormi cu sutienul pe tine?
De ce nu e bine să dormi cu sutienul pe tine?

Când ai început prima oară să porți sutien, probabil ți s-a părut o experiență cool, te-ai simțit o femeie încrezătore și matură și ți-a plăcut cum arătau sânii. Dar asta nu înseamnă că sutienul trebuie purtat 24/7 și aflăm împreună de ce nu e bine mai ales să dorimim cu sutienul pe noi.

De ce nu e bine să dormi cu sutienul pe tine?

Nu se întâmplă nimic grav dacă dormi cu sutienul pe tine, mai ales când este unul confortabil. Cu toate astea, există câteva aspecte negative de care te poți lovi. Știm că poate ți s-a spus că sânii se lasă dacă nu dormi cu sutien, dar din contră, dacă dormi cu sutien pe tine efectul ar putea fi mai dăunător, iar asta pentru că gravitatea va pune presiune pe sâni, iar astfel țesutul se lasă.

Există totuși o perioadă în care poți purta sutienul când dormi, iar asta înainte de menstruație, deoarece nivelul de estrogen și progesteron crește și apar durerile și sensibilitatea la nivelul țesutului mamar. Așadar, un sutien ți-ar putea ameliora disconfortul. Același lucru se aplică și atunci când te apropii de menopauză sau când ești însărcinată sau alăptezi. În timpul sarcinii, schimbările nivelului de estrogen și progesteron pot duce la dublarea sau chiar triplarea mărimii sânilor, motiv pentru care apar sensibilitatea și durerile. După sarcină, perioada alăptării va declanșa o creștere a hormonului prolactină, care contribuie la inflamarea sânilor și sensibilizării lor.

Dacă porți un sutien prea strâmt, acesta poate produce iritații ușoare, dureri sau chiar erupții la nivelul pielii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”