Obezitatea, o boala bacteriana?

O anumita bacterie ce salasuieste in cavitatea bucala s-ar parea ca este de vina pentru obezitatea de care sufera unii dintre noi.
  • Publicat:
Obezitatea, o boala bacteriana?
Obezitatea, o boala bacteriana?

O anumita bacterie ce salasuieste in cavitatea bucala s-ar parea ca este de vina pentru obezitatea de care sufera unii dintre noi, ne informeaza o echipa de cercetatori americani de la The Forsyth Institute, Boston.

Avand in vedere explozia fenomenului obezitatii din ultimii ani, in special pe teritoriul Statelor Unite, cercetarile pe aceasta tema au devenit tot mai frecvente. In prezent, mai mult de 26% dintre americani sunt obezi.

Astfel s-a descoperit ca, in functie de cauza care le-a determinat, exista mai multe tipuri de obezitate, printre care cele de natura inflamatorie sau cele determinate de un agent infectios.

Iar in cel mai recent studiu, oamenii de stiinta au demonstrat ca bacteriile existente in saliva femeilor obeze difera de cele prezente in saliva femeilor normoponderale.

Utilizand testele ADN, oamenii de stiinta au descoperit ca o specie de bacterie din cavitatea bucala, Selenomanas noxia, este prezenta in cantitate mult mai mare la persoanele obeze. Practic, bacteria totalizeaza 1,05% din totalul compozitiei salivei in cazul acestor persoane.

Totusi, unii dintre cercetatori sustin ca prezenta bacteriei in cantitate mare ar putea fi favorizata chiar de dieta adoptata de persoanele supraponderale sau de metabolismul acestora.

In aceste conditii, sunt necesare studii aditionale pentru a stabili cu exactitate care este legatura dintre obezitate si Selenomanas noxia.

Citeste si Helicobacter Pylori, bacteria fara limite

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sala de forta si problemele de inima
Sala de forta si problemele de inima
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân