HPV-ul creste riscul de boli cardiace

Femeile testate pozitiv la 37 de tulpini ale virusului sunt expuse si unui risc de 2, 3 ori mai mare de a face infarct sau atac cerebral comparativ cu femeile testate negativ.
HPV-ul creste riscul de boli cardiace
HPV-ul creste riscul de boli cardiace

Va anuntam ca pe lista complicatiilor cauzate de infectarea cu HPV au mai fost adaugate, recent, si bolile de inima.

Intr-un demers efectuat de cercetatorii americani de la University of Texas Medical Branch, acestia au constatat ca femeile testate pozitiv la 37 de tulpini ale virusului erau expuse si unui risc de 2, 3 ori mai mare de a face infarct sau atac cerebral comparativ cu femeile testate negativ.

Riscul este si mai mare in cazul femeilor infectate cu tulpini HPV responsabile cu aparitia cancerului de col.

Statisticile arata ca aproape 20% dintre persoanele care dezvolta afectiuni cardiace nu fumeaza si nu au probleme cu tensiunea arteriala, ceea ce inseamna ca trebuie sa luam in calcul si factori de risc mai putin conventionali.

Citeste mai multe in editia tiparita a revistei Ce se intampla, Doctore?

Citeste si: Testele pentru HPV, mult mai eficiente decat clasicul Babes-Papanicolau

Diana Suciu

Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Dr. Mihaela Chivu: soluții pentru bruxism