8 uleiuri şi ierburi pentru un păr bogat, lung şi sănătos

Te-ai săturat de toate şampoanele scumpe care promit creşterea părului în doar câteva săptămâni iar rezultatele întârzie să apară? Nimic mai simplu. Încearcă una din cele 8 metode naturale propuse de ehow.com:
  • Publicat:
8 uleiuri şi ierburi pentru un păr bogat, lung şi sănătos

Te-ai săturat de toate şampoanele scumpe care promit creşterea părului în doar câteva săptămâni iar rezultatele întârzie să apară? Nimic mai simplu. Încearcă una din cele 8 metode naturale:


1. Uleiul de jojoba

Este folosit de sute de ani de către populaţiile de amerindieni pentru hidratarea şi creşterea firului de păr. Se aplică doar câteva picături la rădăcini şi se lasă pentru câteva minute să acţioneze, după care se clăteşte din abundenţă cu apă călduţă.

Uleiul de jojoba este hipoalergenic şi nu afectează structura părului sau pielea scalpului. Un alt produs folosit de amerindieni este aloe vera, care pe lângă efectul de stimulare a creşterii firului de păr, are proprietăţi hidratante excelente.

2. Uleiul de mentă

Câteva picături din acest ulei aplicate pe scalp prin masaj vor ajuta la promovarea creşterii părului. Reţineţi însă că uleiul de mentă poate fi iritant pentru scalp, deci diluaţi-l în prealabil astfel: 3 picături de ulei de mentă cu 3 linguri de apă.

3. Urzica

Această plantă ajută la blocarea producţiei de hormoni DHT, responsabili de subţierea şi căderea firului de păr, iar pentru rezultate spectaculoase este indicată combinarea acesteia cu Serenoa repens.

Deşi urzica poate fi găsită mai ales sub formă de capsule, aceasta poate fi pregătită şi în casă: frunzele proaspete de urzică sunt acoperite de ulei de măsline şi ţinute într-un borcan de sticlă timp de 2-3 săptămâni, după care se masează scalpul cu acest ulei revigorant care rezultă. Nu este de mirare că multe şampoane au ca ingredient principal această plantă.

Citeşte continuarea pe www.csid.ro în articolul „Vrei păr lung şi sănătos? Iată 8 uleiuri şi ierburi care stimulează creşterea părului” din link-ul următor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: