Soluția naturală care te scapă de rădăcinile albe. „Te clătești seara, a doua zi părul se înnegrește!”

Vopseaua de păr din comerț sau mersul la saloanele de înfrumusețare pentru acoperirea firelor albe pot fi soluții simple și rapide, dar anumite mărci conțin substanțe dăunătoare, care pot afecta podoaba capilară pe termen lung.
  • Publicat:
Soluția naturală care te scapă de rădăcinile albe. „Te clătești seara, a doua zi părul se înnegrește!”
Nu vei mai apela la vopseaua din comerț/ sursa foto: Envato

Cu toții ne dorim să scăpăm de firele de păr alb, mai ales că dau un aspect neplăcut. Multe persoane apelează la vopsea, însă rezultatul nu este întotdeauna unul excelent. De asemenea, să nu mai luăm în calcul nici efectele adverse ale vopselei. Există, totuși, și o metodă naturistă prin care putem scăpa de părul grizonant.

Soluția naturală care acoperă rădăcinile albe

Vopseaua de păr din comerț acoperă firele de păr, însă anumite sortimente conțin un amestec de chimicale dăunătoare pentru organism, mai ales dacă suferiți de alergii sau aveți scalpul sensibil. Firele de păr albe sunt semn al îmbătrânirii, iar multe persoane se străduiesc să le ascundă.

Așadar, dacă vreți să acoperiți firele de păr albe fără să folosiți o vopsea din comerț, puteți încerca o metodă naturală care poate pigmenta eficient firele de păr.

Citește și: Din cauza asta se îngălbenește părul alb! Trucuri geniale pentru îngrijirea părului grizonant

Cum se prepară soluția pe bază de clorură de magneziu

În emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, Adrian Vornicu a dezvăluit care este secretul prin care firele albe sunt acoperite în totalitate. Nu este nevoie să folosiți vopsea permanentă de păr, despre care se știe că poate avea efecte adverse asupra podoabei capilare.

Pentru a acoperi firele albe, puteți folosi o soluție naturistă, bazată pe clorură de magneziu.

„Folosesc o substanță care, până acum 7-8 ani în urmă, în România se folosea doar la dat pe străzi pentru deszăpezire. Se numește clorură de magneziu, sau sare Nigari, cu care se face brânza tofu. Iei sare Nigari, pui 10 grame la un litru.

Există un terapeut francez, Marie France Muller, care a scris o carte, ”Clorura de magneziu – remediu miracol necunoscut”. Substanța era cunoscută și de doctorul francez Pierre Delbet pentru a vindeca tăieturile de baionetă. Această clorură de magneziu care se folosește pe străzi, dacă o folosești în a clăti părul în fiecare zi, acesta se înnegrește”, a explicat Adrian Vornicu.

Citește și: Vitamina care ajută la recuperarea firelor de păr albit prematur. În ce alimente se găsește

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan
Recomandări: