Puțini români știu acest lucru. Ce se întâmplă dacă bei Coca-Cola sau Pepsi în fiecare zi

Mulți români consumă Pepsi sau Coca-Cola în fiecare zi, dar puțini știu de efectele pe care le pot avea asupra organismului.
  • Publicat:
Puțini români știu acest lucru. Ce se întâmplă dacă bei Coca-Cola sau Pepsi în fiecare zi

Sucurile carbogazoase pot fi consumate cu moderație, mai ales că nu sunt deloc indicate pentru sănătate. Mulți români consumă Pepsi sau Coca-Cola în fiecare zi, dar puțini știu de efectele pe care le pot avea asupra organismului.

Potrivit CDC, consumul frecvent de sucuri carbogazoase este asociat creșterii în greutate, obezității, diabetului de tip 2, bolilor cardiovasculare, bolilor de rinichi, ficatului non-alcoolic, cariilor și gutei. Mai mult, adolescenții care beau sucuri carbogazoase frecvent sunt mai predispuși la comportamente nesănătoase precum fumatul, somnul insuficient și orele petrecute în fața dispozitivelor mobile.

Ce se întâmplă dacă bei Coca-Cola sau Pepsi în fiecare zi

Universitatea Northwest Minzu din China a realizat un studiu prin care a încercat să determine impactul băuturilor carbogazoase asupra fertilității și organelor sexuale la bărbați. Astfel, rezultatul a dezvăluit cum consumul de Coca-Cola și Pepsi poate duce la mărirea testiculelor și creșterea nivelului de testosteron.

Studiul a analizat trei grupuri de șoareci – unul care a băut doar apă, altul care a băut diferite cantități de Coca-Cola, altul făcând același lucru cu Pepsi – timp de 15 zile. Au fost testați în prima zi, precum și în ziua 5, 7, 10 și 15, potrivit nypost.com.

Testele pe rozătoare au inclus cântărirea testiculelor și extragerea de sânge. În acest fel, s-a descoperit rapid că șoarecii care beau Coca-Cola și 100% Pepsi, în comparație cu un amestec de Pepsi și apă, au avut o schimbare semnificativă.

DESCOPERĂ AICI CE SE ÎNTÂMPLĂ EXACT CÂND BEI SUCURI CARBOGAZOASE ÎN FIECARE ZI.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: