HUAWEI duce la un nou nivel cercetarea în laboratorul din Helsinki dedicat sănătății și fitness-ului

  • Publicat:
HUAWEI duce la un nou nivel cercetarea în laboratorul din Helsinki dedicat sănătății și fitness-ului

Finlanda și-a câștigat renumele de „cea mai fericită țară din lume”. Acest statut are la bază și faptul că locuitorii săi sunt printre cei mai activi și sănătoși europeni. Mulți dintre ei își petrec câteva ore pe săptămână în drumeții, la schi, înot sau pe bicicletă. Capitala Helsinki a devenit recent casa unui nou centru de cercetare HUAWEI, dedicat sănătății și fitness-ului, pe care îl prezentăm mai jos.

Ce ne-a impresionat la HUAWEI HEALTH LAB Helsinki

HUAWEI HEALTH LAB Helsinki are o suprafață de aproape 1.000 de metri pătrați și asigură practicarea și monitorizarea a peste 20 de sporturi. Centrul din capitala Finlandei este impresionant prin facilitățile de ultimă generație ce duc la un nou nivel cercetarea globală în sport și sănătate. Aici vor fi studiați atât atleți, cât și persoane fără pregătire specială, în timpul activităților fizice. Astfel, algoritmii din aplicațiile de sănătate și sport folosiți pe dispozitivele inteligente HUAWEI vor fi rafinați și vor deveni tot mai performanți.

 

Există nu mai puțin de cinci zone de testare, printre care o bandă de alergare multifuncțională pentru sporturi și una echipată cu instrumente de măsurare, o piscină în contracurent, un simulator de schi și o sală de sport deschisă care include aparate pentru antrenamente cardio. Echipamentele avansate, dar și cele mai noi dispozitive wearable, cum ar fi HUAWEI WATCH GT 4, urmăresc peste 200 de indicatori fiziologici și biomecanici pentru a măsura performanțele iubitorilor de sport.

Cum funcționează zonele de testare din HUAWEI HEALTH LAB Helsinki

Pe parcursul vizitei organizate cu ocazia inaugurării s-au desfășurat și câteva antrenamente cu sportivi profesioniști. Este important de menționat faptul că cercetătorii HUAWEI vor colabora cu sportivi olimpici și paralimpici finlandezi pentru a prelua datele și a-i ajuta mai apoi și pe utilizatorii obișnuiți cu funcții și recomandări adaptate ceasurilor inteligente, care să-i ajute să-și îmbunătățească activitățile fizice.

 

Banda de alergare multifuncțională, concepută  pentru a se potrivi unei arii extinse de sporturi, precum alergare, ciclism și ciclism în scaun cu rotile sau roller skating, este impresionantă. Viteza benzii se controlează prin cameră și poate fi modificată între 0 și 50 km/h, în funcție de ritmul cardiac în timp real al utilizatorului, oferind astfel sesiuni de antrenament optimizate. Poate ajusta și gradul de elevație până la 14° (0-25%) și simulează terenuri și rute din lumea reală.

 

Piscina în contracurent a fost proiectată de HUAWEI pentru a colecta statisticile de înot într-un mod cât mai eficient. Dimensiunile sunt reduse, dar bazinul este echipat cu jeturi de apă dinamice, care ajută la simularea unor viteze de înot de până la 1’15min/100m. Acest aspect creează un efect „fără sfârșit” și o „distanță infinită” pe care utilizatorul o poate parcurge, fără a fi nevoie să se întoarcă sau să se oprească. Piscina este proiectată pentru înotătorii care doresc să practice diferite stiluri de înot competitive (înot liber, bras, spate, fluture și mixt). Cercetătorii au acces la rapoarte detaliate referitoare la tehnicile de înot, metodele de antrenament, ritmul cardiac, piscina funizându-le date valoroase care vor îmbunătăți în viitor caracteristicile ceasurilor inteligente.

 

 

Simulatorul de schi din incinta laboratorului HUAWEI din Helsinki este, de asemenea, impresionant. Acesta le permite schiorilor să se antreneze într-un mediu controlat, pe pante simulate, unde își pot ajusta inclusiv viteza, gradul de înclinare sau rutele. Tehnologia reproduce cu acuratețe tehnicile de schi, iar senzorii detectează toate datele de performanță ale utilizatorului. Astfel, schiorii își pot testa și ajusta stilul pentru a-și îmbunătăți tehnica.

 

Banda de alergare echipată cu instrumente de măsurare acționează ca o stație specializată. Evaluează în profunzime biomecanica și performanțele alergătorului și ajustează automat echilibrul, viteza sau unghiul, detectând în același timp frecvența și lungimea pașilor. Această bandă oferă în timp real o gamă de parametri și evaluează simetria alergării. Astfel, atleții care o folosesc se vor bucura de feedback imediat și vor ști ce ajustări au de făcut. Stația dispune și de tehnologie de măsurare a respirației, pentru a evalua absorbția de oxigen. Astfel, cercetătorii vor avea acces la date care le vor permite să investigheze mai detaliat schimbările fiziologice care se produc în timpul alergării.

 

Dispozitivele de antrenamente cardio din zona deschisă a laboratorului HUAWEI din Helsinki au și ele rolul de a oferi un boost de performanță sportivilor care le vor folosi. Bicicletele de fitness, benzile de alergat, simulatoarele de vâslit transformă această zonă în una destinată iubitorilor de fitness. Toate echipamentele sunt integrate cu dispozitivele purtabile HUAWEI, pentru ca experiența de antrenament să devină cât mai eficientă. Utilizatorii își pot monitoriza ușor performanțele, să-și ajusteze stilul și chiar să primească instrucțiuni în timp real de la ceasurile inteligente.

HUAWEI WATCH GT 4, „motorul” din inima centrului de cercetare HUAWEI

În acest moment, laboratorul din Helsinki își desfășoară cercetările zilnice cu ajutorul celui mai nou ceas inteligent, HUAWEI WATCH GT 4. Acesta este dotat inclusiv cu un tip de antrenament științific, TruSportsTM, capabil să cuantifice capacitatea de alergare a utilizatorilor, să înregistreze și analizeze datele de antrenament, să ofere sugestii personalizate și planuri de antrenament și să-i ajute pe utilizatori să se mențină în formă și să aibă un stil de viață sănătos.

 

În plus, HUAWEI WATCH GT 4 va evalua și capacitatea cardiopulmonară (volumul maxim de oxigen), ceea ce le va permite cercetătorilor să cuantifice cu precizie performanța sportivă, dar și datele care pot îmbunătăți siguranța în timpul antrenamentelor. Ceasul are integrate și noi aplicații, precum Stay Fit  și Activity Rings, care evaluează mișcările din timpul antrenamentelor și oferă date despre consumul de energie și sănătatea inimii. Cea mai  nouă tehnologie HUAWEI, TruSeenTM 5.5+, asigură o precizie ridicată în determinarea consumului de calorii și a cerințelor de aport caloric, în comparație cu algoritmii obișnuiți utilizați pe piață.

 

Acestea ar fi cele mai importante informații despre noul laborator HUAWEI din Helsinki, dedicat sănătății și fitness-ului. Călătoria HUAWEI în construirea facilităților globale de laborator pentru sport și fitness a devenit posibilă datorită sprijinului și parteneriatelor cu mai multe organizații din industria europeană a sănătății și a fitnessului. Parteneriatul cu INTERLIVE®, o inițiativă în care sunt implicate șase universități europene, colaborările cu mediul academic și organizațiile din domeniul sănătății cardiovasculare, dar și echipa internă de doctori în știință, specialiști în psihologie, AI, machine learning, testare și inginerie software, vor duce tehnologia la următorul nivel. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan
Recomandări: