Dieta lui Mihai Eminescu | Ce mânca, de fapt, „Luceafărul” poeziei românești

  • Publicat:
Dieta lui Mihai Eminescu | Ce mânca, de fapt,

Pentru a marca așa cum se cuvine ziua lui Mihai Eminescu, un bucătar pasionat de poezie a vrut să le ofere clienților nu doar un meniu aparte, ci o experiență culinară cu totul deosebită. Iată ce preparat adora îndrăgitul poet!

Felul principal preferat de Eminescu

„În meniul poetului erau și pârjoalele moldovenești, zeama de găină acrită cu borș și cu tăiței de casă.

Ca fel principal, tochitura moldovenească era pe primul loc. Aceasta conținea carne de porc prăjită, amestecată cu chișcă, un fel de cârnat de casă cu orez.

Sarmalele coapte în bostan și fierte în vin sunt și ele în meniu.

Din meniu nu lipsește desertul – poale-n brâu.

Iar ca băuturi, țuică fiartă și vin fiert, vin roșu, vin rose„, a declarat bucătarul într-un interviu pentru Libertatea.

Mihai Eminescu, un client al „cârciumilor bune”

Potrivit istoricilor, Mihai Eminescu era – fără să fie un împătimit băutor – un client al cârciumilor bune. Îi plăcea să mănânce și, mai apoi, să fumeze și să bea cafele. Și să cânte cu lăutarii.

Istoricul Gheorghe Median spunea: „Eminescu avea o voce blândă, calină şi un zâmbet liniştitor, molipsitor. În ciuda tonului de revoltă din poezia sa, era un om foarte blând, care degaja multă căldură în jurul lui. Avea o voce de aur. Cânta foarte frumos. Se ştie puţin despre acest talent al lui Eminescu. Ar fi putut fi oricând un bun solist vocal. De multe ori îi acompania pe lăutari la câte un chef, dar şi rudele îl rugau să le cânte”.

Citeşte şi: Am aflat dieta lui Vlad Țepeș | Ce mânca „Dracula”, de fapt, în anul 1450

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: