Cum să slăbești 22 de kilograme cu dieta monahală a călugărilor de pe Muntele Athos

Călugării de pe Muntele Athos duc o viață modestă din punct de vedere culinar. Cum reușesc să se mențină sănătoși și mai slabi?
  • Publicat:
Cum să slăbești 22 de kilograme cu dieta monahală a călugărilor de pe Muntele Athos
Cum să slăbești kilograme bune cu această dietă

Călugării de pe Muntele Athos duc o viață sănătoasă și liniștită, iar mesele lor zilnice sunt un adevărat ritual. Se crede că aceștia sunt printre cei mai sănătoși și longevivi oameni din lume, datorită stilului lor de viață sănătos. În cartea „Dieta Muntelui Athos” sunt prezentate obiceiurile culinare ale călugărilor. Iată ce mănâncă săptămânal! 

Călugării de pe Muntele Athos, printre cele mai sănătoase persoane din lume

Despre călugări se spune că sunt printre cei mai sănătoși și longevivi oameni de pe glob. De asemenea, călugării de pe Muntele Athos trăiesc cu 10 ani mai mult ca oamenii obișnuiți, și asta datorită faptului că ei consumă alimente neprocesate, cu conținut scăzut de grăsimi.

Conform experților în nutriție, călugării de la Muntele Athos respectă cu sfințenie o dietă mediteraneană, dar și zilele de post, ceea ce contribuie la un stil de viață mai sănătos, dar și la pierderea în greutate. Așadar, cei care vor să slăbească, trebuie să știe ce mănâncă, de fapt, călugării de la Muntele Athos.

Cu toate că nu țin o dietă drastică, zilele de post sunt sfinte pentru ei. În plus, călugării împart săptămâna în mai multe categorii: trei zile de moderație, trei zile de post și o zi în care pot mânca orice doresc.

Ce plan alimentar respectă

Citește și: Cum să nu te îngrași între Crăciun și Revelion. 10 reguli simple

De regulă, planul de alimentație al lor este unul simplu și poate fi ținut de oricine. În cele 3 zile de post, călugării nu consumă carne, ouă, lactate, pește și ulei, dar au voie la fructe, legume, nuci, semințe și fasole.

În celelalte 3 zile de dietă mediteraneană, puteți consuma produse proaspete și un conținut scăzut de grăsimi. Aici puteți introduce produsele lactate, uleiul de măsline, peștele, puiul și ouăle. Pe de altă parte, alimentele procesate și carnea roșie sunt strict interzise din meniu.

Au o zi în care pot consuma orice

Singura zi din săptămână în care puteți mânca orice este numită și „răsfăț culinar”. Este ziua în care nu avem interdicții și putem savura orice, de la carne, la junk-food sau ciocolată. Zilele pot fi alese în orice ordine doriți.

„Călugării sunt printre cei mai sănătoși oameni din lume, cu rate foarte scăzute de cancer și aproape fără cazuri de Alzheimer, iar după ani de viață printre ei pot spune că dieta lor joacă un rol important în sănătate.

De fiecare dată mă întorceam de la Muntele Athos cu câteva kilograme mai slabă, mai sănătoasă și pe un ton mai bun, dar niciodată nu am simțit că am făcut un efort sau că am fost lipsit de ceva. Am testat dieta monahală pe mai multe persoane pentru a vedea dacă este eficientă într-un stil de viață modern. Am slăbit aproape 10 kilograme, toată lumea a slăbit”, a explicat pentru Daily Mail, Lottie Storey care prezintă alături de Richard Storey, Sue Todd, acest stil de viaţă în cartea „Dieta Muntelui Athos”.

Cum arată mesele călugărilor

De exemplu, în zilele de post, călugării consumă la micul dejun grapefruit, la prânz aleg supă de legume cu o felie de pâine integrală, iar la cină servesc fasole scăzută roșii proaspete şi salată.

În zilele de dietă mediteraneană, aceștia consumă dimineața fructe de pădure, măr ras sau alte fructe proaspete de sezon. La prânz au supă de pui cu pită din faină integrală, iar la cină mănâncă cartofi dulci copți cu măsline, brânză feta și salată verde. Gustările constau în nuci sau semințe.

Citește și: Rețetă shaorma de post | Este ușor de preparat și e mai gustoasă decât originalul!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan
Recomandări: