Cu ce preț a ajuns să se vândă șoriciul de porc în supermarketurile Cora din București

  • Publicat:
Cu ce preț a ajuns să se vândă șoriciul de porc în supermarketurile Cora din București
Sursa foto: arhiva proprie

Sărbătorile de iarnă bat la ușă, iar românii deja dau iama-n magazine pentru ultimele pregătiri. Vor mese îmbelșugate, astfel că nu ratează niciun preparat de sezon. Însă, multe alimente s-au scumpit teribil. Iată cât a ajuns să coste îndrăgitul șorici de porc în supermarketurile Cora din București.

Cât costă șoriciul de porc în supermarketul Cora

Mai sunt patru zile până la Crăciun, iar supermarketurile abundă de clienți. De la masa de Crăciun nu poate lipsi, desigur, șoriciul, așa că printre cei pofticioși, am aflat prețul per kilogram din magazinul Cora. Acesta este de 79,9 lei/kg.

Comparativ cu anii precedenți, prețurile au crescut simțitor. Desigur, ținând cont și inflație și perioada pandemică, era de așteptat că totul să se scumpească, inclusiv alimentele.

Nici alte produse de porc nu sunt prea ieftine

Lebarul, toba sau caltabosul au ajuns să coste între 40 și 60 lei per kg.

Mai mult, mulți români nici nu și-au mai cumpărat porc anul acesta din cauza prețurile excesive și s-au gândit să își achiziționeze produsele gata preparate direct din magazin. Ei bine, iată că nici aici nu au prea avut noroc. Dacă în 2022, o carcasă de porc era 11 lei/kg, astăzi este 16 lei/kg.

Citește și: Şoriciul de porc: ce beneficii are – VIDEO by CSID

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being
Recomandări: