Ce mănânci, de fapt, când cumperi margarină Rama, Delma sau Linco

Margarina este un amestec de uleiuri, de cele mai multe ori, grăsimi nesaturate. Ce mănânci când iei margarină Rama, Delma sau Linco.
  • Publicat:
Ce mănânci, de fapt, când cumperi margarină Rama, Delma sau Linco

Margarina este un amestec de uleiuri care, de cele mai multe ori sunt grăsimi nesaturate. Untul, în schimb, este produs din smântână sau lapte, iar acest tip de grăsimi se regăsesc în produsele animale și sunt, de cele mai multe ori, saturate. Înlocuirea grăsimilor saturate cu cele nesaturate pot reduce riscul de boli cardiovasculare. Grăsimea din uleiurile vegetale reduce colesterolul total și densitatea lipoproteinei colesterol sau a colesterolului „rău”. Iată ce mănânci, de fapt, când cumperi margarină Rama, Delma sau Linco.

Ce mănânci când cumperi margarină Rama, Delma sau Linco

Cele trei branduri de margarină se numără printre cele mai cunoscute de pe piața din România. Fiecare dintre noi a mâncat cel puțin o dată acest aliment, în special sub aceste brand-uri, dar s-a uitat cineva pe etichetă să vadă exact ce conțin? Ei bine, le-am luat noi la „puricat” și am descoperit ingredientele pe care le conține fiecare produs în parte.

Potrivit Open Food Facts, margarina Rama conține 23 de ingrediente, printre care apă, uleiuri vegetale (de rapiță, palmier, in, floarea soarelui, în diferite proporții), zară pudră (din unt), emulsifianți (mono și digliceride ale acizilor grași, lecitină de floarea soarelui), sare (0.3%), conservant (sorbat de potasiu), acidifiant (acid citric), aromă naturală, vitamine (A și D), colorant natural (caroten).
Alergeni: Unt, Zară, Unt, Zară.

Ca aditivi alimentari, această margarină conține E202 – Sorbat de potasiu, E330 – Acid citric și E471 – Mono- și digliceride ale acizilor grași.

Margarina Delma conține apă, uleiuri vegetale (de rapiță, palmier, floarea soarelui, în proporții diferite), sare (0,8%), emulgatori (poligliceril poliricinolear, mono și digliceride ale acizilor grași), acidifiant (acid citric), aromă, antioxidant (edta), colorant (betacaroten).

Margarina Linco are ca ingrediente uleiuri vegetale (de floarea soarelui, palmier, cocos, în proporții variate), emulsifinați (mono- și digliceride ale acizilor grași, poliricinoleat de poliglicerina), sare (0,8%), aromă, conservant (acid sorbic), acidifiant (acid citric), colorant (beta-caroten), vitamine (A,D).

AFLĂ AICI ADEVĂRUL DESPRE MARGARINĂ

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: