Ce este „metoda japoneză” | Cum să usuci rufele în doar câteva minute, fără umiditate

  • Publicat:
  • Actualizat:
Ce este

Iarna își intră în drepturi și, ca în fiecare an, ne putem problema uscării rufelor. Cum le uscăm dacă afară ninge, e tern și închis? Japonezii au venit cu soluția! Și este una de-a dreptul ingenioasă.

Metoda japoneză ingenioasă de a usca hainele

Nu mai e o surpriză pentru nimeni că japonezii găsesc soluții pentru orice. Aceștia au făcut-o și în cazul uscării hainelor, atunci când soarele nu ne mai ajută.

Dacă în zilele închise ne limităm să întindem rufele spălate undeva prin casă, ei bine, acest lucru ne-ar putea lua o veșnicie până ca ele să se usuce. În plus, riscul de a prinde și miros este unul destul de mare.

De asemenea, din cauza umidității poate apărea și neplăcutul mucegai, mai ales dacă locuința nu este una bine izolată.

Izumi Onuki, guru-ul nostru japonez al uscării, ne recomandă să întindem prosoapele cu cârlige pe partea lungă așezate orizontal.

De fapt, uscarea începe din partea de sus, așa că agățarea prosoapelor în acest fel va reduce timpul considerabil. La fel se procedează și cu restul hainelor. Spor!

Uscătorul de rufe, o investiție utilă

Desigur, un uscător de rufe este o altă varianta extrem de utilă. Usucă rufele cât ai clipi cu doar o apăsare de buton. Mai mult, cu ajutorul aparatului nu vei mai avea nici problema umidității sau mirosului închis.

Totuși, nu usca hainele în uscătorul de rufe dacă nu este necesar. Dacă vremea de afară este plăcută, este recomandat să usuci hainele în aer liber pentru a economisi energie și timp, dar și pentru că vor mirosi mult mai frumos.

Citește și: 5 trucuri care te vor ajuta să speli hainele rapid și eficient!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: