Ce conține, de fapt, mozzarella de post din Kaufland: „Produce ulcer și cancer de colon”

  • Publicat:
Ce conține, de fapt, mozzarella de post din Kaufland:

Mozzarella este o brânză moale italiană, maturată, obținută din lapte de vacă și de bivoliță. Extrem de populară, aceasta este utilizată în numeroase mâncăruri. Este delicioasă în salate, sosuri, sufleuri sau, desigur, ca garnitură pentru pizza. În comerț, mozzarella se găsește preponderent sub formă de bile mici sau mari.

Astăzi vom vorbi, însă, despre mozzarella de post, cea pe care o regăsim în supermarketurile Kaufland.

Mozzarella de post, risc de ulcer și cancer de colon din cauza conținutului de substanțe toxice

Puține persoane verifică astăzi etichetele produselor din comerț, scumpirile fiind într-o continuă creștere.

Un produs popular în rândul cumpărătorilor este și mozzarella de post care, potrivit specialiștilor, conține colorantul betacaroten E 160a, un colorant alimentar, insolubil în apă, ce face parte din categoria „E-uri suspecte”.

„Studiile au sugerat că dozele mari de betacaroten pot determina mai multe afecțiuni. Printre pericolele care pândesc organismul în urmă consumării E-urilor „suspecte” se numără alergiile, dereglările hormonale, tulburările hepatice, bolile intestinale și ale ficatului, tulburările hepato-biliare, tulburări ale tubului digestiv, tulburările nervoase și creșterea nivelului de colesterol. Concentrațiile mai mari pot duce la o culoare galbenă a pielii”, spun specialiștii.

Feliile vegane, care sunt pe bază de ulei de rapiță, proteine din mazăre și din bob, afumate, care înlocuiesc feliile de șuncă, conțîn 5 E-uri. Acestea sunt caragen E 407, amidon/amidon modificat E 1422, iodură de potasiu E 508 și oxalați de sodiu. Aceste E-uri sunt periculoase pentru organism. „E 407 – Caragenanul – afectează grav sistemul digestiv, producând ulcer, cancer de colon şi inflamarea mucoaselor intestinale. Are acţiune anticoagulantă şi este toxic pentru rinichi şi ficat.

E 407 este cunoscut că fiind un inflamator puternic, cauza multor afecţiuni (boli de inimă, cancer etc.). Şoarecii de laborator care consumă, pentru 18 zile, cantităţi mici de caragenan dezvoltă o puternică intoleranţă la glucoză şi o activitate redusă a insulinei, două afecţiuni ce duc la diabet”, mai spun specialiștii.

Consumul de E-uri produce mai multe afecțiuni

Specialiștii sunt de părere că substanțele precum E 407 favorizează apariția toleranței la insulină și, ulterior, a diabetului zaharat. În ceea ce privește E 508, sărurile de potasiu, respectiv clorura de potasiu, au o acțiune toxică asupra organismului.

„Excesul de săruri de potasiu determină o inerție motrică a mușchilor, care încetează a se mai contracta. În concentrații mari poate produce și ulcere gastrice, vărsături, diaree, ulcere intestinale. Amidonul produce tulburări gastrointestinale”, susțin specialiștii care recomandă populației să citească atent etichetele produselor.

Aceștia adaugă faptul că produsele din soia sau tofu sunt o alternativă mai sănătoasă a celor din carne pentru că nu conțin E-uri. Însă recomandă consumul lor în cantități reduse.

Citește și: Acest salam a fost retras din supermarket! Conține bacterii patogene periculoase

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: