Câți lei a ajuns să coste un cozonac Panettone în supermarketurile Kaufland din București

  • Publicat:
Câți lei a ajuns să coste un cozonac Panettone în supermarketurile Kaufland din București
Sursa foto: arhiva proprie

Crăciunul bate la ușă, iar românii deja se pregătesc pentru cumpărături. Cu toate acestea, stabilirea unui buget devine o provocare în contextul creșterii semnificative a prețurilor de anul acesta.

Prețurile alimentelor au crescut în medie cu 20% față de anii precedenți, iar produsele tradiționale de baza au înregistrat și acestea o majorare cu până la 30%. Carnea de porc, de pildă, un produs nelipsit de pe mesele românilor, s-a scumpit deja cu 15% numai față de anul trecut.

Cât a ajuns să coste un cozonac Panettone

Pe rafturile magazinelor au apărut și cozonacii, care deja costă „o avere”. Mai exact, pentru un cozonac Panettone din Kaufland, românii trebuie să scoată nici mai mult nici mai puțin de 35,99 lei.

Cozonacul ar putea deveni, iarna aceasta, un „aliment de lux”, având în vedere scumpirile care au avut loc în ultimele luni de zile. Și, pentru că și prețul cărnii este ridicat, meniul de Crăciun sau de Revelion al românilor ar putea să devină mult mai mic.

Potrivit statisticilor, o familie cu doi copii se așteaptă să cheltuiască cel puțin 500 de lei pentru a acoperi costurile mesei de Crăciun.

Pentru cei ce doresc preparate exotice sau fructe de mare, un buget suplimentar de cel puțin 300 de lei poate fi necesar.

Citește și: Listă de cumpărături de Crăciun. Ce alimente și băuturi nu trebuie să lipsească din coș

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: