Care sunt cele 6 obiecte pe care nu trebuie să le atingeți niciodată într-un avion

  • Publicat:
Care sunt cele 6 obiecte pe care nu trebuie să le atingeți niciodată într-un avion

Aeronavele sunt de obicei igienizate optim înaintea fiecărui zbor. Cu toate acestea, există câteva obiecte pe care NU ar trebui să le atingeți, sunt pline de bacterii. Iată care sunt acestea.

Lucruri pe care să NU le atingeți în avion

Mesele pliante

Cu toții obișnuim să ne punem mâncarea și băuturile pe mesele pliante din fața scaunului, însă specialiștii avertizează că acest gest nu este cel mai înțelept. Un studiu realizat de Universitatea din Arizona a constat că mesele pliante conțin cei mai mulți germeni (norovirus, în special).

Cotiera

Bacteria E.coli „se simte confortabil” pe cotiera scaunului și poate supraviețui acolo timp de până la 96 de ore, după cum au descoperit cercetătorii. Fiți cu băgare de seamă, așadar!

Buzunarul mic de pe scaunul din față

Spațiul dedicat revistelor de bord și instrucțiunilor de siguranță este un adevărat magnet pentru germeni, îndeosebi pentru cei MRSA (stafilococul auriu), aceștia pot supraviețui și până la 168 de ore, potrivit specialiștilor. Mulți pasageri lasă în acel buzunar resturi sau șervețele folosite.

Mânerul ușii de la toaletă

Mânerul ușii de la toaletă este unul dintre cei mai mari generatori de germeni dintr-un avion. Pentru că mulți dintre pasageri merg la toaletă și uită să își spele mâinile, germenii ajung înapoi pe mânerul ușii toaletei. De asemenea, butonul pe care apăsăți atunci când trageți apă este și el contaminat.

Spătarul scaunului

Turbulențele pot apărea adesea într-un zbor. În drum spre toaletă, de multe ori, vă puteți ține de spătarul scaunelor de pe culoar, și acestea sunt frecvent contaminate.

Păturile/pernele din avion

Păturile și pernele sunt destul de confortabile, mai ales atunci când va angajați la un drum lung. Acestea sunt furnizate de companiile aerine, din acest motiv nu sunt nici cele mai sigure. Pot conține viruși și bacterii căci sunt reutilizabile. Cel mai indicat ar fi să va aduceți propria pernă de zbor.

Măsuri de protecție în avion

Pentru a vă asigura că virușii nu va vor atinge, spălați-vă mâinile în mod regulat odată ajunși la bordul unei aeronave. Indicat ar fi să aveți la dvs. și dezinfectant pentru a igieniza zonele pe care le veți atinge (masa pliabilă, ușa toaletei, etc).

Citește și: Cum se răspândesc coronavirusurile în interiorul unui avion. Un singur strănut poate infecta toţi pasagerii

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being
Recomandări: