Așa vor arăta oamenii peste un milion de ani. Cum se vor reproduce, de fapt

Cu toții ne întrebăm cum vor arăta oamenii peste un milion de ani. Mai înalți? Mai scunzi? Mai slabi? Mai grași? Cu alte trăsături faciale sau altă culoare a pielii?
  • Publicat:
Așa vor arăta oamenii peste un milion de ani. Cum se vor reproduce, de fapt
Așa vor arăta oamenii peste un milion de ani. Cum se vor reproduce, de fapt

Pentru a înțelege cum va evolua viitorul, trebuie să ne întoarcem puțin în timp. Probabil te întrebi dacă peste un milion de ani, descendenții noștri vor fi roboți sau vor avea implantate mașinării hi-tech, iar totul va fi exact ca într-un roman SF? Sau dacă oamenii se vor metamorfoza în specii hibride? Cu toții ne întrebăm cum vor arăta oamenii peste un milion de ani. Mai înalți? Mai scunzi? Mai slabi? Mai grași? Cu alte trăsături faciale sau altă culoare a pielii?

Bineînțeles, nu avem un răspuns pentru asta și este greu să ne dăm seama în ce direcție vom merge. În urmă cu un milion de ani existau diferite, dar cu numeroase similarități. În ultimii 10.000 de ani au existat numeroase schimbări semnificative la care omenirea a fost nevoită să se adapteze. Traiul agricultural și hrana au dus la apariția problemelor de sănătate însă, din fericire, am avut alături știința pentru a trata și vindeca problemele cu diabetul și insulina. Din păcate, oamenii au devenit mai grași, iar în unele zone ale lumii, mai înalți.

În prezent, avem implanturi care ne pot ajuta să fixăm un element din corp care este rupt, precum proteza de șold, de exemplu. Cel mai probabil, în viitor, astfel de implanturi vor fi folosite pentru a îmbunătăți calitatea vieții. Putem vorbi chiar de un implant pe creier sau un ochi artificial cu cameră. Deja oamenii de știință au tehnologia necesară pentru a schimba genele unui embrion, chiar dacă nimeni nu știe la ce să se aștepte.

Toate aceste predicții sunt pure speculații, la fel cum se speculează și că, atât zonele rurale, cât și cele urbane, vor deveni diverse din punct de vedere genetic, iar asta pentru că mulți migrează din zona rurală către oraș.

Cât despre rase, de exemplu, populația Africii se extinde rapid, iar astfel vom avea în jurul nostru mai multe persoane de culoare.

Dar ce putem spune despre spațiu? Dacă vom ajunge să colonizăm planeta Marte, cum vom arăta? Gravitatea acolo este redusă, iar masa noastră musculară și-ar putea schimba structura. De asemenea, am putea avea mâini și picioare mai lungi, iar dacă vom avea parte de un climat ca în Era Glaciară, oare vom deveni mai durdulii și cu păr pe corp precum strămoșii noștri neadertali? Nici asta nu știm, dar trebuie să ținem cont de faptul că există deja două noi mutații pentru 1 la 3.5 miliarde de perechi din genomul uman, ceea ce este minunat, iar asta înseamnă că oamenii nu vor mai arăta la fel într-un milion de ani.

Foto: captură Youtube

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: