A murit Viorica Hogaș, cea mai bătrână femeie din România. În 2024 ar fi împlinit 109 ani: „Nu a stat niciodată la pat”

  • Publicat:
  • Actualizat:
A murit Viorica Hogaș, cea mai bătrână femeie din România. În 2024 ar fi împlinit 109 ani: „Nu a stat niciodată la pat”

Viorica Hogaș, cea mai bătrână femeie din România, a murit – sâmbătă dimineață – la vârsta de aproape 109 ani.

Bătrâna, care și-a pierdut soțul în cel de-Al Doilea Război Mondial și nu s-a mai recăsătorit niciodată, respectându-i memoria, s-a născut în comuna Udești, din județul Suceava, și s-a transformat într-o adevărată legendă.

Fosta învățătoare Viorica Hogaș era sărbătorită, an de an, de întreaga comunitate.

Pensionara pusese că îi așteaptă pe toți în anul 2024, atunci când ar fi împlinit 109 ani, numai că destinul s-a dovedit a fi, totuși, potrivnic. Toți cei care au cunoscut-o și au trăit alături de ea sunt, acum, îndurerați, scrie Gândul.

”Noi în fiecare an o sărbătorim și, de fiecare dată, ne spune că ne așteaptă și la anul. Când am vorbit ultima dată, pe 9 februarie, de ziua dânsei, era supărată că nu mai poate să taie lemne. Mi-a spus să o salut pe bunica mea, dar bunica mea a murit în 1990. A pierdut noțiunea timpului. Nu a stat niciodată la pat și are o memorie extraordinară. Ne povestea că mai servea câte un păhărel din când în când. Soțul dânsei a murit în cel de-al Doilea Război Mondial, iar de atunci nu s-a mai recăsătorit”, declara consilierul primarului din comuna Udești, Lăcrămioara Bernicu.

Povestea impresionantă de viață a Vioricăi Hogaș poate fi citită AICI 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: