Rețeta simplă de pulpe de rață. Secretul prin care ies întotdeauna fragede

Prepararea cărnii de rață nu este una deloc complicată.
  • Publicat:
Rețeta simplă de pulpe de rață. Secretul prin care ies întotdeauna fragede

Carnea de rață este consumată pe întreg globul. Este o sursă bogată de proteine, vitamine și minerale, carnea de rață fiind considerată extrem de sănătoasă. Poate fi preparată în multiple feluri, însă majoritatea preferă să o gătească la cuptor. 

Sfaturi utile pentru gătirea cărnii de rață

Prepararea cărnii de rață nu este foarte complicată. Ca să preparați o pulpe de rață la cuptor delicioase, este recomandat să respectați câteva sfaturi simple. De obicei, carnea de rață este mai tare, așa că trebuie preparată cu atenție, pentru a ieși fragedă și savuroasă.

Rața are o pielea mai groasă și un conținut mare de grăsime. Pentru a topi grăsimea rapid, trebuie să crestați pulpele de rață, apoi să le gătiți cu pielea în jos într-o tigaie, câteva minute, înainte de a le băga la cuptor. Mai jos vă arătăm rețeta completă de pulpe de rață la cuptor:

Rețetă pulpe de rață la cuptor

Ingrediente:

  • 2 bucăți pulpe de rață.
  • 200-300 ml vin (roșu sau alb).
  • condimente: sare, piper, busuioc, usturoi granulat.
  • 2-3 linguri ulei.

Mod de gătire:

Pentru a fi cât mai moale, carnea de rață se ține câteva ore la marinat în vin.

„Rețeta pe care am avut-o spunea că e nevoie de vin roșu. Dar eu am avut vin alb, așa că voi recomanda vinul alb, demidulce, pentru că am obținut un gust grozav”, spune Violeta Hotea, o gospodină din Maramureș.

„Le-am spălat bine, le-am ars la flacăra de la aragaz urmele de pene pe care nu am reușit să le scot și apoi le-am condimentat bine cu sare, piper, usturoi granulat și puțină vegeta. Nu e o carne moale, așa că prepararea la grătar ar fi mai dificilă. Eu le-am făcut la cuptor, iar pentru asta am folosit un vas de fontă cu capac, a mai concluzionat.

Citește și: Cea mai bună rețetă de păstrăv cu piure din păstârnac. Se face repede și e un deliciu: ”Mamă, ce gustos e, nu pot să cred așa ceva”

După ce au fost spălate, curățate și condimentate, pulpele de rață au fost așezate în vasul de fontă care a fost uns cu puțin ulei: „Apoi am turnat vinul, am așezat capacul peste vas și le-am dat la cuptorul încins în prealabil la 180 de grade Celsius”. 

După o oră și jumătate de stat la cuptor, capacul de la vas se ridică și se mai lasă circa 15 minute, pentru ca pulpele să se rumenească.

„Rețeta arată că este suficient să pui 200 de mililitri de vin, dar mie mi s-a părut că e nevoie de mai mult, pentru că a fost nevoie să mai completez pe parcurs, pentru a nu se arde”, a mai adăugat gospodina.

Sursa foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân