Piept de pui crocant și delicios, gata în doar 10 minute

  • Publicat:
Piept de pui crocant și delicios, gata în doar 10 minute

Piept de pui crocant este o rețetă ușor și distractiv de preparat, așa că poți implica și copiii în proces. Dacă bați puțin pieptul de pui înainte să îl tăvălești în pesmetul aromat va fi mai fraged și se va găti mai repede, iar distracția va fi dublă. Asociază acest fel clasic cu orice garnitură îți dorești – o salată tocată simplă va merge întotdeauna perfect. 

Ingrediente piept de pui crocant

  • 150 g pâine integrală
  • ½ cățel de usturoi
  • 2 bucăți de piept de pui fără piele
  • 1 lămâie
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • ½ mănunchi de cimbru proaspăt (15g), opțional
  • 2 lingurițe de miere lichidă 

Mod de preparare

Rupe pâinea într-un robot de bucătărie. Curăță și adaugă usturoiul, apoi mărunțește până se transformă în pesmet destul de fin.

Pune pieptul de pui între 2 foi mari de hârtie de copt, apoi spală-ți mâinile.

Lovește pieptul de pui cu un sucitor sau cu baza unei tigăi mari antiaderente pentru a-l aduce la aproximativ 1 cm grosime. Asta este partea distractivă!

Acum ridică puiul, toarnă jumătate din pesmet pe hârtie, pune puiul înapoi și presară restul deasupra. Reacoperă cu hârtie și spală-ți mâinile.

Lovește din nou puiul, pentru a lipi bine pesmetul de el.

Pune tigaia cu care ai lovit puiul pe foc mediu. Odată ce este fierbinte, toarnă 1 lingură de ulei de măsline, apoi prăjește puiul împănat timp de 3 minute pe fiecare parte sau până când este crocant, auriu și gătit complet.

Scoate puiul gătit pe un tocător și stoarce puțină zeamă de lămâie peste. Folosește cimbrul ca o pensulă pentru a întinde uniform mierea peste pui (sau picur-o), apoi taie puiul în bucăți de 1 cm grosime. Servește-l cu o salată colorată. 

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân