Trucul pentru cel mai suculent somon la airfryer. E crocant la exterior și zemos la interior!

Da, poți obține un somon la airfryer suculent pe interior și crispy la exterior fără prea multe ingrediente. Iată cum poți face asta!
  • Publicat:
Trucul pentru cel mai suculent somon la airfryer. E crocant la exterior și zemos la interior!
Foto: shutterstock

Somonul este peștele perfect pe care să-l gătești acasă, iar asta pentru că oricine și-l permite și, mai ales, este ușor de preparat. Îl poți face în tigaie, în cuptor sau chiar la airfryer. Da, poți obține un somon la airfryer suculent pe interior și crispy la exterior fără prea multe ingrediente.

În primul rând, pregătește ingredientele

Primul lucru pe care trebuie să-l faci pentru a-ți ușura munca în bucătărie este să-ți pregătești ingredientele. Pentru această rețetă ai nevoie de:

  • 4 fileuri de somon
  • 4 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 3 căței de usturoi pisați
  • 2 lingurițe de mărar uscat
  • 1 linguriță de paprika
  • sare și piper după gust
  • zeama de la 1 1/2 lămâi
  • coaja rasă de la o lămâie
  • mărar proaspăt tocat

Prepararea somonului

Odată ce ai toate ingredientele poți începe să-ți pregătești somonul și marinada pentru somon. Ia un bol și adaugă uleiul de măsline extravirgin, usturoiul, mărarul uscat, paprika, sarea și piperul. Amestecă ingredientele bine.

Cum să marinezi somonul

Următorul pas este marinarea somonului. Cu ajutorul unei pensule de gătit unge somonul pe ambele părți cu o cantitate generoasă de marinadă și lasă-l timp de 20 de minute ca aromele să se absoarbă. Mai apoi, rade coaja de la o lămâie pe deasupra și stoarce sucul de la 1 1/2 lămâi peste fileul de somon.

Somon la airfryer și bon appetit!

Ești tot mai aproape să te bucuri de cel mai suculent somon la airfryer. Preîncălzește airfryerul la 200 grade Celsius timp de cinci minute, pentru a te asigura că ai un echilibru între exteriorul crispy și interiorul suculent. Odată ce airfryierul este preîncălzit, pune somonul la gătit timp de 12 minute, până ajunge să aibă un aspect auriu pe ambele părți.

Ultimul pas este garnitura, care poate fi mărarul proaspăt tocat măruntt. Poți consuma somonul și pe pat de quinoa sau legume la cuptor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: