Încă o dată Elwira Petre a intrat în bucătărie și a pregătit prăjitura ei cu spanac. Soția coregrafului și dansatorului Mihai Petre spune că dacă veți preparat acest desert de Paște îi veți da pe spate pe invitați.
„Ați gustat vreodată prăjitură cu spanac?”, și-a întrebat Elwira Petre urmăritorii pe Facebook și Instagram. Ulterior, ea a spus că acest desert deosebit este perfect pentru masa de Paște și a dezvăluit ingredientele și modul de preparare.
„Este un vis pe masa de Paște, că tot se apropie. Este foarte ușor de pregătit chiar și pentru cineva care nu a pășit vreodată în bucătărie. Vă îndemn să vă surprindeți musafirii cu o rețetă care arată spectaculos”, a completat ea.
Pentru blat:
-o cană de făină (aproximativ 200 – 250g)
-200 gr. baby spanac
-1/2 cană de zahăr (de care folosiți, poate fi și brun)
-3 ouă
-1/2 cană ulei de floarea soarelui
-1 plic praf de copt
-1/2 linguriță bicarbonat alimentar
Pentru cremă:
-500 ml smântână pentru frișcă 30% grăsime
-500 gr. mascarpone
-3 lingurițe de zahăr pudră
Într-un vas amestecăm făina, zahărul, bicarbonatul si praful de copt. Spanacul, ouăle și uleiul le punem la blender împreună. Amestecăm totul și turnăm într-o tavă rotundă, apoi punem la cuptor pentru 40 min, la 180 grade.
Crema se obține așa: batem cu mixerul smântâna și zahărul pudră, apoi, cu o spatulă de silicon, amestecăm mascarpone. După ce scoateți prăjitura din cuptor lăsați-o se se răcească, apoi tăiați marginile cu un cuțit, atât încât să descoperiți culoarea verde intens a spanacului. Marginile se păstrează pentru decor.
Vezi această postare pe Instagram
Montarea prăjiturii e la fel de simplă. Pe blatul răcit punem crema de mascarpone, apoi firimituri de la marginile tăiate. Decorăm cu fructe de pădure. „Sper că v-am inspirat și o veți pregăti. Veți fi surprinse că nu are aproape deloc gust de spanac 😅. Vă îmbrățișez, să aveți un weekend minunat!”, a încheiat Elwira Petre.
Sursa Foto: Instagram Elwira Petre