Cum faci o prăjitură delicioasă cu un singur ou și două banane

Se prepară extrem de simplu și este ideală pentru a fi servită la micul dejun.
  • Publicat:
Cum faci o prăjitură delicioasă cu un singur ou și două banane

Acest desert delicios se face extrem de ușor și rapid. Astăzi vă prezentăm o prăjitură care se prepară doar dintr-un singur ou și două banane. Rețeta nu este complicată deloc! 

Prăjitură delicioasă cu un singur ou și două banane

Multe gospodine preferă să facă deserturi pentru care nu este nevoie să petreacă ore în șir în bucătărie. Există multe rețete de prăjituri care nu necesită nici măcar cuptor. Da, ați auzit bine! Așadar, astăzi vă arătăm cea mai simplă prăjitură care se face cu un singur ou și două banane. Rezultatul este unul nemaiîntâlnit! Este musai să o încercați.

Vezi și: Cea mai simplă rețetă de salam de biscuiți. Se prepară în doar 15 minute

Ingrediente prăjitură cu un singur ou și două banane:

1 ou
2 banane tăiate feliuțe potrivite
150 grame de făină
150 mililitri de lapte
80 grame zahăr
60 mililitri ulei de floarea-soarelui
un praf de sare
1 pliculeț zahăr vanilinat
esență de vanilie
praf de copt
oțet sau puțină zeamă de la o lămâie

Mod de preparare:

Prima dată se bate oul cu puțină sare, esență de vanilie, zahăr vanilinat și cele 80 de grame de zahăr. Se adaugă apoi laptele, ulterior uleiul de floarea-soarelui și făina în ploaie, ușor, ca să nu se formeze cocoloașe. Se amestecă foarte bine. Separat, se dizolvă praful de copt cu puțin oțet sau zeama de la o lămâie și se adaugă în compoziție. Se amestecă până se obține un aluat cât mai aerat.

Luați o cratiță și presărați zahăr pe fundul ei. Tai bananele felii și le așezi peste zahărul care, ulterior, sub acțiunea căldurii, se va carameliza și va da prăjiturii o culoare deosebită. Se toarnă compoziția în cratiță, se acoperă și se pune pe aragaz, la foc mic, timp de 15-20 de minute. Apoi se răstoarnă prăjitura pe un platou și se pune înapoi în cratiță pentru a se coace și pe cealaltă parte. O mai lăsați doar 3-4 minute pe foc. Se poate servi cu fructe de pădure sau alte fructe, după preferință, sau doar pudrată cu zahăr. Poftă bună!

Sursa foto: captură Youtube

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân