Cea mai bună rețetă de Shakshuka, delicioasă, sănătoasă și gata în doar jumătate de oră

  • Publicat:
Cea mai bună rețetă de Shakshuka, delicioasă, sănătoasă și gata în doar jumătate de oră

Încearcă această rețetă delicioasă și ușoară de Shakshuka și te asigurăm că nu vei mai poșa ouăle în apă simplă niciodată. 

Ingrediente Shakshuka

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă, tocată fin
  • 1 cățel de usturoi, tocat fin
  • 1 linguriță chimion măcinat
  • Sare de mare
  • Piper
  • 500g roșii cherry, tăiate în jumătate dacă sunt mari
  • 8 ouă mari
  • 1/4 cană busuioc proaspăt, tocat fin
  • Lipie din făină integrală sau baghetă prăjită, pentru servire

Cum se prepară

Încălzește cuptorul la 200 de grade. Încinge uleiul într-o tigaie mare de fontă, la foc mediu. Călește ceapa până devine aurie și moale, timp de 8 minute. Adaugă usturoiul, chimionul și câte jumătate de linguriță de sare și piper și gătește timp de 1 minut. Adaugă roșiile, transferă totul în cuptor și coace timp de 10 minute.

Amestecă legumele, apoi formează 8 mici adâncituri în amestecul de legume și sparge cu grijă câte un ou în fiecare. Pune iar la cuptor și coace ouăle până când sunt gata, după preferință, 7 până la 8 minute pentru gălbenușuri ușor moi. Presară cu busuioc și servește cu lipie sau cu pâine prăjită.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân