Brioșe cu ovăz și mere: o gustare irezistibil de sănătoasă și delicioasă

  • Publicat:
Brioșe cu ovăz și mere: o gustare irezistibil de sănătoasă și delicioasă

Rețeta brioșe cu ovăz și mere: o gustare sănătoasă și simplă pe care o vei iubi! 

Ingrediente brioșe cu ovăz și mere

  • 2 1/2 căni de fulgi de ovăz 
  • 1/2 linguriță de nucșoară proaspăt rasă
  • 1/2 linguriță de scorțișoară măcinată
  • 1/2 linguriță de sare 
  • 1/2 linguriță de praf de copt
  • 1 cană de nuci pecan, tocate grosolan
  • 1/4 cană de ulei de măsline
  • 1/3 cană de miere, încălzită
  • 2 ouă mari
  • 1 linguriță de extract de vanilie 
  • 3/4 cană de lapte de migdale nesărat
  • 2 mere Granny Smith, curățate și tăiate fin (2 căni în total)
  • spray cu ulei de gătit

Cum se prepară

Încălzește cuptorul la 190°C. Tapetează o tavă de brioșe cu 12 bucăți de hârtie de copt speciale și pulverizează-le ușor cu spray cu ulei de gătit.

Pune 1 cană de ovăz într-un robot sau într-un blender și procesează-l până devine foarte fin (ar trebui să semene cu făina măcinată grosolan).  Răstoarnă într-un castron mare. Amestecă și nucșoară, scorțișoară, sare și praf de copt. Adaugă jumătate din nucile pecan.

Într-un bol mediu, amestecă uleiul și mierea, apoi adaugă ouăle, vanilia și laptele de migdale. Adaugă ingredientele umede peste cele uscate și amestecă pentru a le combina, apoi adaugă merele și restul de 11⁄2 căni de ovăz.

Distribuie aluatul în fiecare formă și presară pe ele restul de nuci pecan. Coace până când suprafața nu mai este lucioasă, adică, timp de 20 până la 25 de minute.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân