La ce oră exactă trebuie să mănânci micul-dejun și cina, pentru a scăpa de burtă

  • Publicat:
La ce oră exactă trebuie să mănânci micul-dejun și cina, pentru a scăpa de burtă

Te-ai gândit vreodată care este legătura între orele la care mănânci și greutatea corporală? Un medic din Florida, citat de nypost.com,  îți împărtășește cele mai bune momente pentru a lua masa și a-ți reduce talia.

„Să îți începi ziua la ora 6 dimineața și o încheiere a activității până la ora 22 se aliniază cu ritmurile circadiene naturale ale corpului”, a spus dr. Naheed Ali.  „Includerea acestei abordări în programul meselor, în special pentru micul dejun și cina, poate spori capacitatea organismului de a arde grăsimea abdominală.”

La ce ore trebuie să mănânci micul dejun și cina pentru a scăpa de burtă

Aproximativ 53% dintre americani suferă de obezitate abdominală. Grăsimea subcutanată este cea pe care o poți vedea și o poți prinde. Grăsimea viscerală – grăsimea stocată adânc în burtă, în jurul stomacului, ficatului și intestinelor – poate fi cel mai periculos tip de grăsime, deoarece secretă substanțe toxice care cresc tensiunea arterială și cauzează inflamații.

Limitarea momentelor în care mănânci s-a dovedit a reduce grăsimea viscerală.

„Micul dejun ar trebui consumat ideal în prima oră după trezire, în jurul orei 7 dimineața, pentru a porni metabolismul”, recomandă Ali.

El a adăugat: „Cina, pe de altă parte, ar trebui consumată cel puțin două sau trei ore înainte de culcare, în jurul orei 7 seara, pentru a te asigura că organismul are suficient timp să digere alimentele înainte ca rata metabolică să încetinească în timpul somnului.”

Legătura dintre metabolism și slăbire

Metabolismul este procesul de transformare a alimentelor în energie. Cei cu un metabolism rapid ard mai multe calorii – chiar și în repaus.

Un studiu a constatat că organismul arde cele mai puține calorii în „noaptea biologică” târzie și cele mai multe calorii în după-amiaza și seara „biologică”.

Cercetările din 2019 au recomandat consumul a două sau trei mese pe zi, în special micul dejun, iar ultima să fie între orele 15 și 16; evitarea gustărilor în timpul nopții și post timp de 12 până la 16 ore.

Urmarea acestui program poate reduce colesterolul, inflamația și senzația de foame, îmbunătățind în același timp ritmul circadian, care este ceasul biologic de 24 de ore care controlează modelul de somn, eliberarea hormonilor, apetitul, digestia și temperatura corpului. Cercetătorii au remarcat că luatul ultime mese atât de devreme în zi „nu poate fi dorită sau realizabilă pentru mulți oameni, deoarece reprezintă o schimbare paradigmatică față de tiparele tradiționale de alimentație din multe părți ale lumii”.

În cazul acesta ei recomandă consumul majorității caloriilor mai devreme în zi sau implementarea unei perioade semnificative de post.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân