Este ușor să faci omletă jumări și nu necesită multă experiență. Însă experții susțin că, dacă faci o schimbare simplă, dar esențială, vei obține un rezultat spectaculos pentru oricine le gătește.
Ouăle sunt versatile și pot fi preparate și savurate în multe feluri. Sunt o sursă excelentă de proteine, oferind minerale esențiale, vitamine și grăsimi sănătoase. Un ou conține aproximativ între 72 și 80 de calorii.
O masă rapidă, potrivită în orice moment al zilei, omleta jumări poate fi savurată cu somon, șuncă sau chiar ca parte dintr-un mic dejun copios. Totuși, uneori, ouăle jumări simple pot părea lipsite de gust dacă sunt amestecate doar cu lapte. Așa cum explică experții culinari de la Real Simple, modul în care gătești ouăle va determina rezultatul final, iar acesta este secretul pentru a le face pufoase și pline de savoare.
Citește și: Cum să faci cea mai pufoasă omletă jumări, cu apă
În bucătărie, totul ține de exercițiu. Pentru a face cele mai bune ouă jumări, este important să eviți ca ouăle să devină cauciucate sau prea gătite. Potrivit site-ului, este bine ca ouăle să rămână umede în timpul gătirii, iar mare parte din succes constă în pregătirea corectă.
Preparatul constă în ouă bătute, adesea amestecate cu sare și piper, apoi gătite în unt sau ulei. Însă, dacă vrei să le îmbunătățești gustul, există o soluție simplă. Există mai multe variante, precum adăugarea laptelui sau chiar să torni puțină apă. Totuși, dacă pui smântână, se obține și un gust ușor acrișor. Aceasta va completa perfect alte garnituri, cum ar fi carnea sau brânza. De asemenea, este esențial să folosești și ustensilele potrivite, precum o tigaie antiaderentă și o spatulă moale din silicon. Pentru că ouăle sunt delicate, site-ul a explicat că utilizarea unei spatule din silicon va face procesul mult mai ușor.
Ouăle sunt ușor de preparat și nu ai cum să dai greș cu ele. Totuși, mulți fac greșeala comună de a le găti prea mult sau la temperatură prea ridicată. Se recomandă să le gătești la foc moderat spre mic pentru cele mai bune rezultate.
Foto: shutterstock