Halloumi este o alegere excelentă pentru un plus instant de textură și aromă în multe preparate. Această brânză sărată și gumoasă este preferată în bucătăria mediteraneană și „strălucește” în wrap-uri sau salate.
Să gătești halloumi este foarte simplu, iar asta pentru că poate fi prăjit, la grătar sau ras pentru a obține o garnitură gustoasă. Însă, pentru cei care își doresc o crustă mai crocantă, chef Amy Sheppard are un pont care îți va duce experiența cu halloumi în bucătărie la un alt nivel. Cunoscută pentru rețetele sale simple, dar consistente și reconfortante de pe Instagram, Amy și-a câștigat mulți fani datorită creațiilor sale care îți lasă gura apă.
Într-un videoclip pe Instagram, apreciat de peste 2.000 de utilizatori, Amy sugerează o metodă ingenioasă pentru a îmbunătăți gustul și textura halloumi-ului: să-l înmoi înainte de gătire, relatează publicația Express.
„Știați că, dacă înmuiați halloumi în apă clocotită, îl puteți întinde și transforma într-un șnițel de halloumi?! Eu le-am dat prin fulgi de porumb și le-am prăjit, astfel încât sunt foarte subțiri și super crocante și, sincer, mănâncă-le cu câțiva cartofi prăjiți și este CEA MAI BUNĂ cină de weekend”, a spus Amy.
Un strop de miere picantă transformă acest preparat într-o cină delicioasă pentru cei care vor să dea un plus de savoare halloumi-ului. Iată exact cum poți să pregătești acest fel de mâncare acasă.
Vezi această postare pe Instagram
Citește și: Ce să nu mănânci când faci grătar dacă vrei să slăbești. E o adevărată bombă calorică
Ingrediente (pentru patru porții):
Mod de preparare
Începe prin a scufunda feliile de halloumi (tăiate în sferturi) în apă clocotită timp de 20 de minute. După ce au stat la înmuiat, scoate-le cu grijă, una câte una, și pune-le pe un strat dublu de hârtie absorbantă.
Pune câteva foi suplimentare de prosop de hârtie deasupra halloumi-ului și întinde-l ușor cu sucitorul. Când feliile sunt subțiri și și-au dublat dimensiunea, lasă-le să se răcească complet. După ce s-au răcit, trece-le prin făină, scuturând excesul. Apoi, dă-le prin oul bătut și pune-le pe o farfurie cu fulgii de porumb zdrobiți, având grijă să fie acoperite complet pe ambele părți. Repetă acest proces cu restul halloumi-ului și prăjește-le câteva minute pe fiecare parte, până devin crocante și aurii.
Între timp, combină mierea, fulgii de chilli și oțetul într-o cratiță și încălzește-le ușor până încep să fiarbă ușor. Taie fiecare șnițel de halloumi în fâșii, servește-l cu cartofi prăjiți și salată și stropește-l cu mierea picantă.
Foto: shutterstock