De ce ne îngrășăm dacă mâncăm seara?

Află de ce ne îngrășăm dacă mâncăm seara târziu. Multe dintre obiceiurile alimentare sabotează procesul de slăbire.
  • Publicat:
De ce ne îngrășăm dacă mâncăm seara?
Foto: envato

Când vine vorba de procesul de slăbire ne lovim de foarte multe informații, ceea ce face să ne fie din ce în ce mai greu să ne dăm seama ce poate fi potrivit pentru noi. În primul rând, trebuie să știi că ora la care alegi să mănânci și ce mănânci fac o diferență majoră în procesul de slăbire. Una dintre cele mai eficiente metode de a slăbi este să renunți să mai mănânci seara. Gustările consumate la ore târzii pot produce haos în alimentația ta. Află în continuare de ce ne îngrășăm dacă mâncăm seara.

Consumi mai multe calorii decât are nevoie corpul tău

Există un motiv destul de clar pentru care ar trebui să renunți să mai „ronțăi” seara. În primul rând, consumi mai multe calorii, implicit energie, ceea ce la ore târzii se transformă în depozite de grăsime. Majoritatea indivizilor au nevoie de energie pe timpul zilei, dar fie că vrem sau nu, tindem să avem gustări seara sau chiar mese mai copioase, ceea ce produce un dezechilibru la nivelul energiei pe care o folosim.

Mâncatul înainte de culcare duce la probleme digestive și somn întrerupt

Pe lângă faptul că mâncatul târziu te face să stai treaz mai mult timp, acest obicei nesănătos poate produce reflux gastrointestinal și disconfort. Alimentele grele, bogate în grăsimi se digeră mai greu și pot perturba somnul. De asemenea, pot duce la disconfort și senzație de balonare sau arsură.

Alimentele consumate seara sunt de cele mai multe ori nesănătoase și bogate în calorii

Știm cu toții că gustările pe care le consumăm seara nu sunt sticks-uri din morcovi. Multe dintre ele sunt produse bogate caloric, de care ar trebui să stăm la distanță. Acestea sunt prăjelile, alimentele cu sosuri și creme sau carbohidrați simpli în general.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân