Cum să gătești corect sparanghelul, fără să-l fierbi. Metoda inedită folosită de Martha Stewart cu care niciodată nu dă greș!

Sparanghelul ar trebui să aibă o textură ușor crocantă, nu ar trebui să fie moale, iar pentru a obține acest rezultat, această metodă e ideală!
  • Publicat:
Cum să gătești corect sparanghelul, fără să-l fierbi. Metoda inedită folosită de Martha Stewart cu care niciodată nu dă greș!
Cum să gătești corect sparanghelul, fără să-l fierbi. Metoda inedită folosită de Martha Stewart cu care niciodată nu dă greș!

Sparanghelul face furori în acest sezon, așa că nu există un moment mai bun pentru a găti această legumă. Deși fierberea este cea mai comună metodă de preparare a sparanghelului, aceasta poate duce adesea la un gust fad sau la gătirea excesivă. Sparanghelul ar trebui să aibă o textură ușor crocantă, nu ar trebui să fie moale, iar pentru a obține acest rezultat, cel mai bine este să îl coci la cuptor.

Sparanghelul copt este garnitura perfectă pentru primăvară, fie ca parte a prânzului, fie a cinei. În plus, este ușor de pregătit în timp ce felul principal se gătește pe aragaz. Sparanghelul copt la cuptor se gătește perfect, având exact fermitatea potrivită și niciodată o textură moale.

Martha Stewart a publicat pe site-ul ei rețeta de sparanghel copt, îmbunătățită cu un singur ingredient simplu: parmezan.

Cum să gătești sparanghelul corect. Rețeta propusă de Martha Stewart

Pentru rețetă, începe prin a rupe capetele tari ale legăturilor de sparanghel și așază tulpinile pe o tavă mare de copt. Alege legături cu tulpini groase pentru o aromă cât mai bună. Stropește cu o lingură de ulei de măsline extravirgin, amestecă pentru a acoperi uniform, apoi presară sare grunjoasă, piper și un sfert de cană de parmezan ras.

Coace timp de 15 minute într-un cuptor preîncălzit la 230°C (210°C cu ventilator) până când brânza se topește și devine aurie.

Citește și: Nu mai fierbe broccoli! Metoda deosebit de simplă care îi oferă mai mult gust

Această rețetă este atât de simplă, dar secretul stă în temperatură. Dacă de obicei coci legumele la o temperatură mai joasă, asigură-te că ridici temperatura cuptorului la 230°C. Aerul fierbinte din cuptor și metalul încins al tăvii vor sigila suculența și vor scoate în evidență dulceața tulpinilor. Un praf de parmezan va adăuga preparatului mai multă complexitate decât te-ai aștepta.

Un alt avantaj al temperaturii ridicate este că parmezanul fin ras se topește și se coace până devine crocant și auriu. Acele bucăți crocante și grăsimea cu gust bogat de brânză care acoperă sparanghelul „adaugă atât de multă savoare cu atât de puțin efort”.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Redactor-șef
ALEXANDRA NECŞOIU, redactor-șef, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe ...
citește mai mult