Ce să pui în salată să NU te balonezi. Nu te-ai fi gândit la asta!

Din păcate, există persoane care se pot confrunta cu senzația de balonare după ce mănâncă salată. Iată ce să pui în salată să nu te balonezi.
  • Publicat:
Ce să pui în salată să NU te balonezi. Nu te-ai fi gândit la asta!
Foto: envato

Salatele sunt excelente pentru sănătate. Conțin numeroși nutrienți și sunt bogate în fibre, micronutrienți, vitamine, minerale și antioxidanți. Din păcate, există persoane care se pot confrunta cu anumite efecte mai puțin plăcute în urma consumului de salată, inclusiv senzația de balonare sau de foame. În acest sens, iată ce să pui în salată să nu te balonezi.

Multe persoane se confruntă cu balonare și disconfort gastrointestinal atunci când mănâncă multă salată. Acest lucru se întâmplă în special atunci când treci rapid de la o dietă mai puțin sănătoasă și redusă în fibre la o dietă bogată în fibre. Iată care ar mai putea fi motivele pentru care te balonezi dacă mănânci salată.

Dressing-ul conține ingrediente care irită tractul gastrointestinal

Dressing-ul schimbă complet gustul unei salate, dar anumite ingrediente pot irita tractul gastrointestinal. Fii atent la ceea ce folosești: sare, piper, ulei și cantitatea pe care o folosești.

Dacă achiziționezi dressing-ul gata făcut citește lista de ingrediente și optează pentru o variantă redusă în sodiu și zahăr și care nu conține ingrediente pe care nici nu știi să le pronunți.

Cea mai bună variantă este de a-ți pregăti dressing-ul acasă, în special folosind zeama de lămâie, deoarece stimulează enzimele digestive.

Mănânci prea multe legume crude deodată

Din nou, este foarte important modul în care consumi legumele, mai ales dacă nu ești obișnuit să consumi prea multe fibre. Unele dintre ele pot rămâne blocate în tractul digestiv așa că, soluția este să crești treptat cantitatea de legume pe care o consumi. Eventual, unele dintre ele pot fi gătite la cuptor înainte.

Pui sare sau zahăr în exces

Excesul de zahăr sau sare în dressing-ul pentru salată poate irita stomacul, la fel și nucile și fructele uscate, care și ele conțin zahăr. Deși nucile sunt o sursă excelentă de grăsimi sănătoase și proteine, nu uita că ele pot conține multe uleiuri și sare. Soluția? Înlocuiește fructele uscate cu papaya proaspătă, deoarece conține enzime digestive numite papaine, iar dacă vrei să consumi nuci, optează pentru variantele crude și nesărate.

Leguminoasele ar putea adăuga mai multe fibre decât ești obișnuit

Leguminoasele sunt excelente în dietă, dar sistemul digestiv nu poate face față și leguminoaselor și legumelor. Încearcă să nu le consumi în acelați timp pentru a putea digera mâncarea mai ușor.

Ce să pui în salată să nu te balonezi

Când vine vorba de dressing-ul pentru salată, cu cât e mai natural, cu atât mai bine. Poți face o salată cu un dressing simplu folosind doar ulei de măsline și oțet. Uleiul de măsline reduce inflamațiile din corp.

Pe de altă parte, uleiurile de porumb sau floarea soarelui sunt bogate în omega-6 care cresc inflamațiile. Din cauza lor pot apărea problemele la stomac.

Alte ingrediente naturale pe care le poți folosi sunt:

  • zeama de lămâie
  • mierea
  • oțetul balsamic

Un alt truc care te poate ajuta ține de cantitate. De cele mai multe ori, cantitatea de salată verde pe care o folosești poate fi vinovată pentru simptomele digestive. Nu ar trebui să folosești mai mult de 180g de salată, în total, dintre care salata verde să fie în jur de 75g. Poți adăuga alte ingrediente precum salata kale sau spanacul pentru mai mult volum.

Surse:

https://medicine.uq.edu.au/article/2022/11/feeling-bloated-hungry-or-bored-after-salad-these-tips-might%C2%A0help

Feast Good

Well and Good

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân