Dacă introduci în dietă un aliment la conservă acesta ar putea reduce tensiunea arterială datorită conținutului de calciu. Tensiunea arterială ridicată este unul dintre principalii factori de risc pentru bolile de inimă. Cunoscută și sub numele de hipertensiune, aceasta apare atunci când forța cu care sângele apasă asupra arterelor este prea mare.
Există mai mulți factori de risc care pot crește sau reduce riscul unei persoane de a dezvolta tensiune arterială ridicată, cel mai notabil fiind dieta. Potrivit nutriționistei Veronica Rouse, consumul de sardine la conservă este un element care ar trebui introdus în dietă pentru a reduce riscul dezvoltării acestei afecțiuni.
Ea a declarat pentru EatingWell că „Sardinele la conservă sunt bogate în acizi grași omega-3 și calciu, ambele benefice pentru tensiunea arterială. Omega-3 ajută la scăderea tensiunii arteriale prin reducerea inflamației, iar calciul este un mineral important în dieta DASH, un regim alimentar conceput pentru a reduce tensiunea arterială”.
Alte alimente care pot fi consumate pentru a reduce tensiunea arterială mai sunt bananele și broccoli.
Citește și: Cel mai bun pește pentru slăbire, dar și sortimentele de evitat
Potrivit experților de la Universitatea Waterloo din Canada, creșterea raportului dintre potasiul și sodiul din alimentație ar putea fi o metodă eficientă de reducere a tensiunii arteriale. Descoperirile lor, publicate în American Journal of Physiology-Renal Physiology, evidențiază modul în care dietele evoluează și cât de importante sunt raporturile nutriționale în alimentația de zi cu zi.
Un consum mai mare de banane și broccoli ar putea avea un impact mai mare decât simpla reducere a aportului de sare.
De obicei, când avem tensiune arterială ridicată, ni se recomandă să consumăm mai puțină sare. Cercetările sugerează că adăugarea unor alimente bogate în potasiu, precum bananele sau broccoli, ar putea avea un impact mai mare asupra tensiunii arteriale decât simpla reducere a sodiului.
Foto: shutterstock