9 alimente delicioase care te ajută să te stresezi mai puțin

  • Publicat:
9 alimente delicioase care te ajută să te stresezi mai puțin

Sănătatea și starea de bine merg mână în mână, așa că pune pe lista de cumpărături următoarele alimente, care te vor ajuta să duci o viață echilibrată și să te stresezi mai puțin.

Somonul

Acizii grași omega-3 găsiți în alimente precum pește, nuci și semințe ajută la menținerea sănătății membranele celulare ale creierului și asistă transmiterea substanțelor chimice responsabile pentru starea de bine, precum dopamina și serotonina.

Afine și broccoli

Și afinele, și broccoli sunt pline de polifenoli. Acești antioxidanți puternici susțin sănătatea creierului. Conținutul lor ridicat de fibre ajută la menținerea stabilității nivelului de zahăr din sânge și a nivelului de energie, ceea ce poate contribui la stabilizarea și îmbunătățirea stării de spirit.

Orezul Jasmine

Bogat în triptofan, un aminoacid care ajută creierul să producă serotonină, acest orez cu indice glicemic scăzut te poate ajuta să te bucuri și de un somn mai bun, arată o serie de cercetări de la Universitatea din Sydney.

Morcovi

Aceștia conțin un tip natural de fibră numit arabinogalactan, care ajută la prosperarea bacteriilor bune din intestinul tău. Alte surse bune includ prazul, ridichile și roșiile.

Iaurt grecesc

Asigură-te că alegi variante care conțin culturi active de bacterii, dar fără arome sau îndulcitori.

Usturoiul

Sulfiții ajută la reducerea tulpinilor de bacterii nocive. Nu arunca usturoiul care începe să încolțească – cercetările efectuate de către cercetători de la Societatea Americană de Chimie au descoperit că usturoiul încolțit prezintă niveluri mai mari de antioxidanți decât bulbii mai tineri.

Varza

Această legumă cruciferă este bogată în fibre alimentare solubile, precum hemiceluloza și pectina, care stabilizează nivelurile de zahăr din sânge și stimulează bacteriile benefice.

Pâinea cu maia

Folosește agenți de fermentare naturali, precum bacteriile sănătoase de Lactobacillus.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân