Mancati rosii ca sa nu fiti rosii!

Persoanele care consuma zilnic rosii, in orice forma, isi protejeaza pielea de efectele nocive ale razelor solare, care pot provoca arsuri si riduri, au descoperit cercetatorii britanici. Potrivit expertilor de la Universitatile din Manchester si Newcastle, pizza si spaghetele bolognese ar putea constitui noile arme impotriva arsurilor solare si a ridurilor.
  • Publicat:
Mancati rosii ca sa nu fiti rosii!
Mancati rosii ca sa nu fiti rosii!

Consumul de rosii creste cu 33% capacitatea de aparare a pielii

Specialistii au descoperit ca persoanele care includ in dieta zilnica 5 linguri de pasta de tomate se protejeaza mai bine impotriva efectelor nocive ale razelor ultraviolete. Acestea pot distruge celulele pielii, provocând imbatranire pre­matura si chiar cancer.

Antioxidantul numit licopen este cel care imbunatateste capacitatea pielii de a se apara impotriva razelor solare. Puterea licopenului, substanta care ofera legumei culoarea rosu inchis, creste daca aceasta este gatita.

O femeie tine in viata peste 100 de diete

E o noua moda printre cercetatori sa faca studii despre cat de mult timp aloca femeile curelor de slabire. In scurt timp dupa o cercetare asemanatoare, specialistii britanici au anuntat ca ne petrecem in medie 10 ani din viata la dieta. Potrivit studiului, fiecare femeie adopta cam 2 planuri de alimentatie sanatoasa in fiecare an, fiecare dintre acestea durând in jur de 5 saptamani. Asta inseamna o medie de 104 diete alimentare intre 18 si 70 de ani.

Inca un beneficiu al dietei mediteraneene

Aceasta dieta bogata in fructe, legume, fibre si grasimi sanatoase poate oferi protectie impotriva diabetului de tip II, ne informeaza cercetatorii britanici. La studiu au participat peste 14.000 de voluntari spanioli care au fost impartiti in 3 grupuri, in functie de cât de mult respectau dieta mediteraneana. Au fost monitorizati timp de 4 ani. Rezultatele au indicat o scadere cu 83% a riscurilor de diabet de tip II la persoanele care au adoptat cele mai multe reguli ale dietei mediteraneene fata de cei din grupul care respectau cel mai putin acest stil de viata.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân