Salată cu bacon

Ingrediente: 12 felii subţiri de bacon, 4 ceşti de salată tăiată fin, 16 roşii uscate, 8 linguri de ciuperci tăiate fin, 4 linguriţe de ulei de măsline, 3 linguriţe de oţet din vin roşu, sare, piper, ¼ ceaşcă de ceapă tăiată felii subţiri.
Salată cu bacon

Ingrediente:

12 felii subţiri de bacon, 4 ceşti de salată tăiată fin, 16 roşii uscate, 8 linguri de ciuperci tăiate fin, 4 linguriţe de ulei de măsline, 3 linguriţe de oţet din vin roşu, sare, piper, ¼ ceaşcă de ceapă tăiată felii subţiri.

Mod de preparare:

Trageţi feliile de bacon într-o tigaie antiaderentă, fără adaos de ulei. Apoi le scoateţi pe un şerveţel. |ntr-un bol mare, amestecaţi roşii uscate, ciupercile şi salata.

Apoi mixaţi într-un recipient uleiul de măsline extravirgin, oţetul şi condimentele. Peste amestecul cu salată, puneţi felii de bacon, apoi ceapa tăiată fin. Adăugaţi sosul. |n loc de salată verde, puteţi să puneţi orice frunză de primăvară – untişor, ştevie, leurdă, lobodă. Este vorba de plante care cresc în pădure, într-un mediu curat şi care vă aduc nutrienţii necesari după iarnă.

Tips: Toate mineralele şi vitaminele din aceste plante se păstrează două zile după recoltare.